Genel

Yeni dönem 1 Eylül'de başlıyor! Artık bunu yapanlara para cezası kesilecek!

Artık 1 Eylül tarihinden itibaren yol ve kaldırım kenarlarına satılı ya da kiralık araçları koymak yasaklanıyor. Konuyla ilgili koyulan kurallara uymayanlara ise 1 Eylül tarihinden itibaren ceza kesilecek. Bazı vatandaşlar uygulamadan memnun kalırken, bazı kişiler de karardan dert yandı.

1 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Konuyla ilgili düzenleme 1 Eylül tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak. Zabıtalar, bazı illerde denetime başladı bile. Artık araçlar, kaldırım ve yol kenarlarında park haliyle, işgal edemeyecek. Araçlarla uğraşan vatandaşlar karardan memnun değilken, bazı vatandaşlar kararı yerinde buluyor.

11’İNCİ GÜN KOYACAĞIM

Bayrampaşa’da oto galeri işletmeciliği yapan Mertcan Aydın, açıklamasında uyardıkları için 10 gün boyunca aracını koymayacağını ancak, bir süre sonra koymak durumunda kalacağını ifade etti. Aydın, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Araba koyma olayı sadece galericiler için geçerli değil. Burada herkes kendi binasının önüne arabasını çekiyor. Şimdi siz geldiniz burada uygulama yapıldı. Yarın yine aynı olacak burası. Ben sonuç olarak gelip uyardıkları için koyamayacağım. Ama mecbur ben burada ekmek yediğim için 1 hafta koymayacağım, 10 gün koymayacağım sonra 11’inci gün mecbur koyacağım ben buradan ekmek yiyorum sonuçta”

Yeni dönem 1 Eylül'de başlıyor! Artık bunu yapanlara para cezası kesilecek!

KARARI DESTEKLİYORUM

Çevre sakinlerinden olan Gökmen Dursun, kararın çok yerinde olduğunun altını çizerek, artık yayaların yolda daha rahat yürüyeceklerini ifade ederek, “Yani bence bu güzel bir düzenleme. Kaldırımları hepimiz yaya olarak kullanmak istiyoruz. Bazı yerlerde büyük sıkıntılar oluyor. Sadece galericiler değil gördüğünüz gibi birçok firma da araçlarını kaldırıma bırakıyor. Bu hem yaya olarak bizim kaldırımları kullanmamızı engelliyor hem engellilerimizin işlerini çok zora sokuyor. Aynı zamanda mesela çocuklu aileler var. Yoldan yürümek zorunda kalıyorlar bebek arabalarıyla. Bu da daha büyük tehlikelere yol açıyor. Bunların bir düzenlemeye gitmesi bence faydalı olacak. Kararın sonuna kadar arkasındayım” dedi.