Kamu Personelleri

Kamu Personeli Alımı için Sınır Yok! – 50 Binin Üzerinde Alım Yapılabilir

FETÖ’cülerin yerine Kamuya 50 Binin Üzerinde Alım Bekleniyor

 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ’cü hainlerin kanlı darbe girişimi, devlet ve milletin el ele, omuz omuza durması ve çelik gibi iradesi karşısında hainlerin diz çökmesi  ile bastırıldı.

OHAL Sonrası Kanun Hükmünde Kararnameler

Darbe girişiminin sonrasında çıkarılan OHAL ve hemen ardından yürürlüğe giren KHK ‘ler ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ ile bağlantılı kamu personeline yönelik soruşturmalar hızlandı. Açığa alınan personelin sayısı 60 bini aşarken, soruşturma sonrasında memurluktan atılacak olan personelin açığını doldurmak için çalışmalara hız verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hızlı Hareket Etti

Bu kapsamda ilk düğmeye basan Milli Eğitim Bakanlığı oldu. Milli Eğitim Bakanlığı , OHAL sonrası çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Sözleşmeli Öğretmenliğin önünü açtı ve kısa süre sonrada 15 bin sözleşmeli öğretmen istihdam edileceğini bildirdi.  Söz konusu alımlar için talimatı Başbakan Binali Yıldırım vermişti.Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilanından çok kısa bir süre sonra, Adalet Bakanlığı ve  İçişleri Bakanlığı çeşitli personel alımları için ilana çıktı.

Bütçe Sıkıntısı Olmayacak

Bilindiği gibi kamuya personel istihdamı için her sene bütçe görüşmeleri yapılıyor ve hükümete o sene için belirli sayıda personel istihdamı yetkisi veriliyor. Darbe girişiminden sonra çıkarılan KHK ‘ler ile bütçe kısıtlaması tamamiyle ortadan kalktı. Yani bu şu demek oluyor, FETÖ ile bağlantılı hainler kamudan tamamiyle temizlenecek ve yerlerine personel alımı için beklenilmeyecek. İstihdam için herhangi bir bütçe kısıtlaması meydana gelmeyecek. Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak her türlü personel alım haberinden anında haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

Kamupersoneli.net – Ankara

Bir Yorum

  1. yine oğretmen sağlıkçı polis ya diğerleri ne anladım ben bu işten zaten her yıl personel alımlarında en fazla buralara alım oluyordu.