Genel

Adalet Bakanlığı'ndan 81 ile koronavirüs genelgesi!

Artan vaka sayılarını en az indirmek adına yeni tedbirler alınmaya devam ediliyor. Bakanlıktan 81 ile gönderilen yazılarda, tutuklu olan vatandaşların tutukluların ceza infaz kurumlarından adliyelere nakilleri sırasında gerekli bütün tedbirlerin alınacağı bildirildi.

YENİ TEDBİRLER

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün imzasıyla gönderilen yazıda salgınla mücadele çerçevesinde bütün kamularda olduğu gibi adalet hizmetleri kapsamında da Sağlık Bakanlığı’nın ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda yeni tedbirler alınarak, bu tedbirlerle birlikte bulaşma riskinin en aza indirilmesinin sağlandığı ifade edildi.

Adalet Bakanlığı'ndan 81 ile koronavirüs genelgesi!

İŞLERİ KOLAYLAŞTIRACAK YENİ TEDBİRLER

Salgın sebebiyle tanı konulan ya da temaslı olan kişilerle ilgili tüm işlemler gecikmeden yapılacak. Tedavi süreçlerindeki ihtiyaçları da aralıksız bir şekilde takip edilecek. Çalışma alanlarındaki bulunacak olan kişi sayısı kılavuzdaki esaslara uygun olarak sağlanacak. Tedbirlerin uygulanması için de tüm hijyen malzemeleri ve ekipmanlar sağlanacak.

ÖN BÜRO FAALİYETLERİ ARTTIRILACAK

Hizmet binalarında, işlerin hızlı ilerlemesi için, maske kullanımı sağlayacak ve ön büro faaliyetleri arttırılacak. Bu noktada fiziki temasın azaltılması amaçlanacak.