Gündem

Devlet ‘’Allah Rızası için sokağa çıkmayın’’ dedi!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya son günlerde corona virüs vaka sayılarının artmasının ardından vatandaşlara sokağa çıkmamaları yönünde bazı açıklamalarda bulundu. Vali Yerlikaya’nın üslubu dikkat çekti… Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı;

Mart ayından itibaren tüm dünyanın Kovid-19 salgınıyla mücadele ettiğini anlatan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, mücadelede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin el birliği ve sabırla örnek gösterilebilecek ülkeler sırasında ilk sıralarda yer alacağını dile getirdi.

KURALLARA UYALIM!

Corona virüs salgınından dolayı alınan tedbirler kapsamında ülke genelinde düğün, nişan gibi faaliyetlerin yasaklandığını aktaran Vali Yerlikaya, sonbaharda daha dikkatli olunması gerektiğini ve temizlik, maske, mesafe kuralına uyulmasına işaret ederek, “Maskeyi kuralına uygun takar, mesafeye dikkat edersek virüsün solunumla bulaşma riski yüzde 90 azalıyor. Filyasyon çalışma grupları var. 39 ilçede kaymakamlıklarımız bu kardeşlerimize sahip çıkmak ve onların dışarıya çıkmamaları için çalışıyor. Dışarıya çıkmadıklarında sosyal destek gruplarımızın destansı çalışmalarıyla yanlarında oluyoruz. Gazete, su, ekmek istiyorlarsa götürüyoruz. Maddi durumu iyi değilse de yardım ediyoruz. ” dedi.

ALLAH RIZASI İÇİN DIŞARI ÇIKMAYIN

Ayrıca İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Sizden bir şey istiyorum bu şehrin valisi olarak; Allah rızası için dışarı çıkmayın. Ne söyleyebilirim başka? İdari işlem yapmaktan haya ediyoruz. Pozitif olduğunu bilen kardeşimiz kendi sağlığını düşünmüyorsa bundan büyük bir kul hakkı nasıl olabilir? Şehirle nasıl helalleşeceksin? Biz hem idari işlem yapıyoruz hem de savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.