Gündem

Yine Irak Yine Terör Yine Bombalı Saldırı

Irak’ta terör olayları bitmek bilmiyor. Irak’ın başkenti Bağdat’ın güneyinde bulunan Asriye köyünde yerel futbol takımlarının maç bitiminde yapılan kupa göreni sırasında taraftarların arasına karıştığı öğrenilen bir kişi intihar saldırısı gerçekleştirdi.

Irak güvenlik birimleri , başkentin güneyinde bulunan bir futbol stadyumunda intihar saldırısı gerçekleştiğini ve intihar saldırısı sonrası 29 kişinin feci şekilde can verdiğini , 60 kişinin yaralandığını açıkladı.

AFP Haber ajansına konuşan bir polis olay hakkında  “Kazanan takıma kupa veriliyordu ve intihar bombacısı kendini patlattı.Kazananlara kupaları takdim ediliyordu. Kalabalığın arasındaki intihar bombacısı kendisini havaya uçurdu” şeklinde konuştu.

Irak’ta bombalı saldırı haberleri azalmıyor. Başkent Bağdat’da bulunan çarşı , pazar vb yerlerde haftada bir kez intihar saldırısı ya da bombalı araç saldırısı gerçekleşiyor. Irak’ta devam eden iç savaşın bitmek bilmeyen bir kaosa dönüştüğü görülüyor.Dün Türkiye saatiyle 18:00’de gerçekleşen intihar saldırısı sonrasında herhangi bir terör örgütü bombalı saldırıyı üstlenmedi.

Yetkililerin ilk açıklamalarına göre saldırıyı IŞİD’in gerçekleştirmiş olabileceği söyleniyor. Görgü tanıklarına göre saldırgan stadyuma taraftarla birlikte girmiş ve maç esnasında yine taraftarla birlikte tezahüratlarda bulunmuş. Irak güvenlik güçleri olayın araştırmasına devam ediyor. 
IŞİD geçen hafta sonunda İstanbul istiklal caddesinde de bombalı saldırı düzenlemişti. Yine aynı hafta içerisinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de havalimanı ve metroda bombalı saldırılar düzenlemişti. Terör örgütü IŞİD’e düzenlenen hava operasyonları ise devam ediyor.

Kamupersoneli.net