Gündem

Korona hastalarının izolasyon süresi 14 günden 10 güne düşürüldü!

Kişide korona testi pozitif çıktıysa, o kişi daha önce hastanede yatırılıyor ve minimum 14 gün izole ediliyordu. Şimdi, ağır semptomlar göstermeyen korona hastaları eve gönderiliyor. Bu eve gönderilen koronavirüs hastaları kaç gün sonra işe dönebilir diye sorulurken cevabı Sağlık Bakanlığından geldi.

İZOLASYONUN SONLANDIRILMASI

Sağlık Bakanlığı tarafından, korona hastaları için flaş bir karar alındı. Sağlık Bakanlığı, korona Rehberindeki Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon bölümünün koronavirüs hastalarında izolasyonun sonlandırılması’ kısmında değişiklik yaptı.

Rehberin eski halinde izolasyon süresi; a) hastanede yatmakta iken 48-72 saatlik izlem sonucunda evde izlenmeye uygun olduğu değerlendirilerek taburcu edilen hastalar ile b) hastaneye yatırılması gerekmediği için evde takip edilen hastalar için (her ikisi için de semptomlarının geçmesi koşuluyla) 14 gün olarak belirlenmişti.

İZOLASYON SÜRESİ 10 GÜNE İNDİ

Rehberin 3 Eylül’de düzenlenen son halinde ise PCR testi pozitif olup evde izlenen semptomsuz ya da hafif vakalarda izolasyon süresi 10 güne indirilerek, izolasyon süresi sona erenlerin PCR testi yapılmaksızın işlerine dönebilecekleri belirtildi.

Bilim Kurulu üyesi İlhami Çelik ise Korona virüsünün insan vücudunda 27 gün kaldığı belirtilmişti. İzolasyon süresinin 10 güne düşürülmesi çok tartışılacağa benziyor. Konu ile ilgili İlhami Çellik’in açıklamalarını aşağıda verilen videoda izleyebilirsiniz.