Genel

Karantina kuralına uymayıp yurtlara yerleştirilenler günlük kaç lira ödüyor?

Birçok vatandaş, pozitif olmasına rağmen evlerinde kalmayıp, bilinçsiz bir şekilde günlük hayatına devam ediyor. Karantina yasağının delinmesiyle birlikte yeni bir karar alındı. Türkiye çağında karantina kuralını delenler, yurtlara yerleştiriliyor. Bunun üzerine yurtlara yerleştirilen vatandaşlar kendi masraflarını kendileri ödeyecek.

GÜNLÜK YURT MASRAFI NE KADAR?

Yasağı delip, kurallara uymayan vatandaşlar, günlük olarak masraflarını kendileri ödeyecek. Alınan karar göre yurtlarda kalan kişiler günlük 80 TL ödeme yapacak. Bir kişinin 14 günlük karantina kuralına uymaması durumunda yurtta kalacağı 14 gün için bin 120 TL ödeme yapacak.

Karantina kuralına uymayıp yurtlara yerleştirilenler günlük kaç lira ödüyor?

KARAR METNİ

Konu ile ilgili yayımlanan karar metninde şu ifadeler kaydedildi:

“Evde izolasyonda olması gerekirken yapılan denetimler sonucunda konutlarını terk eden, izolasyon kararına aykırı hareket ettiği belirlenen, haklarında ilgili genelgeler ve hıfzıssıhha kurul kararları çerçevesinde gerekli idari işlemler yapılarak, Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunulan, ayrıca izolasyon sürecini tamamlatmak üzere tahsis edilmiş olan yurtlara sevk edilerek zorunlu izolasyona tabi tutulan kişilerden yurtlarda kaldıkları süre boyunca konaklama, yemek ve temizlik gibi genel konaklama ihtiyaçları için günlük 80 TL alınacak”

Karantina kuralına uymayıp yurtlara yerleştirilenler günlük kaç lira ödüyor?

KİŞİSEL İHTİYAÇLAR İÇİN EK ÜCRET

Kişiler yurtta kaldığı süre içerisinde diş fırçası, diş macunu ve şampuan gibi çeşitli kişisel temizlik ürünlerinin talep edilmesi durumunda ek olarak 25 TL ödeme yapacakları ifade edildi.