Gündem

Salgın Nasıl Sona Erecek ? Bilim Kurulu Üyesinden Formül

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Usta corona virüsü hakkında açıklamalarda bulundu ve açıklamalarında virüsün kişiden kişiye bulaşmasının, tam bir domino etkisine yol açtığını belirterek domino etkisinin çok önemli bir kavram olduğunu vurguladı.

VİRÜSÜ BİTİRECEK FORMÜL

Konu ile ilgili olarak Prof. Dr. Usta açıklamalarında “Domino taşları yan yana sonsuza kadar dizildiğinde bir tanesi devrilince, yani devirmek eşittir bir kişinin enfekte olması, bu virüsü kapması olarak değerlendirelim. Dolayısıyla bir kişinin enfekte olduğu andan itibaren diğerlerini enfekte edecek ve bu bulaşma devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Tıptaki, aşı ve ilaçtaki gelişmeler bir yana, toplumsal olarak herkesin bu işin içerisinde olması ve domino etkisinden kurtulunması gerektiğini aktaran Prof. Dr. Usta, “Aslında başka türlü bu virüsü birbirimize bulaştırma şansımız yok. Dolayısıyla maske ve mesafe, domino etkisi açısından çok önemli. Buna dikkat edersek çok başarılı olacağımız görülecektir” dedi.