Gündem

Son dakika Cübbeli Ahmet'in gündeme bomba gibi düşen iddiaları ardından İçişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama!

Cübbeli Ahmet’in savcıların kendisini çağırması halinde il il belirterek silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazır olduğunu söylemesi üzerine İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

BAKAN YARDIMCISI SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN PAYLAŞTI

Twitter hesabından, bir haber sitesinde yer alan ‘Cübbeli Ahmet: Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım’ başlıklı haberi paylaşarak açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Bakanlığımızca, bugüne kadar selefi derneklerle ilgili yapılan denetimlerle birçok dernek kapatılmış, birçoğuna para cezası uygulanmıştır. İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı’nca da konunun önemine binaen 1,5 yıllık kapsamlı bir çalışma gerçekleştirilmiştir.” dedi.

KAYITSIZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL!

Öte yandan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un açıklamalarının devamı şöyle:

Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır. Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir.