Gündem

Acun Ilıcalı bilgisayar başvurusu nasıl yapılır? Tablet ve bilgisayarlar ne zaman dağıtılacak?

Tüm dünyayı etkileyen pandemi eğitim sistemini de değiştirdi. Milyonlarca öğrenci evlerinden uzaktan eğitim görüyorlar. Ancak uzaktan eğitim döneminde bir çok öğrenci bilgisayar sıkıntısı yaşıyor. Bu nedenle harekete geçen ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı öğrenciler için kampanya düzenledi.

Öğrencilere bilgisayar dağıtmak için kampanya düzenleyen Acun Ilıcalı, Acun Ilıcalı’nın ‘Haydi Şimdi’ sloganı ile düzenlediği bağış gecesinde 100 bin lira üzerinde bağış yapanlar canlı yayına alındı. SMS ile bağış yapmak isteyenler ise EĞİTİM yazıp 2686’e mesaj atarak 10 TL bağışta bulundu. Gecenin sonunda Acun Ilıcalı, 7.5 milyon lira bağış toplandığını açıkladı. Peki, bilgisayarlar için başvuru nasıl yapılacak? Tablet bilgisayarlar ne zaman dağıtılacak?

Destek başvurusu nasıl yapılacak?

Acun Ilıcalı tarafından başlatılan kampanya ile toplanan bağışlar Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) aktarılacak. Öğrencilerin bilgisayar tablet başvuruları ise MEB tarafından alınacak. Ancak başvuruların ne zaman ve nasıl yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.