Gündem

MSB ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtılacağını duyurdu!

Milyonlarca öğrenci corona virüsü pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim görüyor. Bu dönemde uzaktan eğitim araçlarına bazı öğrenciler erişemiyorlar. Öğrencilerin bilgisayar ve tabletleri olmadığı için eğitimden eksik kalması özel ve devlet kurumlarını harekete geçirdi. Özel, resmi kurumlar ve ünlüler yaptıkları açıklamalar ile öğrenciler için bilgisayar ve tablet desteklerinin sağlanacağını duyurdular. Son olarak Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile ihtiyaç sahibi öğrencilere 3 bin adet tablet dağıtılacağını bildirdi.

Hulisi Akar talimat verdi

MSB tarafından yapılan açıklamada, “Öğrencilerimize destek için biz de varız! Milli Savunma Bakanı Sn. Hulusi Akar’ın talimatıyla; Bakanlığımız bağlısı MKEK Kurumu 1.500 adet, ASFAT A.Ş. 1.500 adet olmak üzere toplam 3.000 adet tablet ile gençlerimize destek oluyoruz. #TEKNOFEST2020 #MilliTeknolojiHamlesi” ifadeleri kullanıldı.

MSB ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtılacağını duyurdu!

Ne zaman dağıtılacak?

MSB’nin tabletleri ne zaman ve ne zaman dağıtacağına dair resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Kimler bilgisayar tablet dağıtıyor

Acun Ilıcalı ve BAYKAR bilgisayar, laptop ve lablet kampanyası başlattı.

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar kampanya hakkında “TEKNOFEST2020 paydaşlarımızın ve ev sahiplerimizin toplam tablet bilgisayar bağışı 81 bine ulaştı. Gençlerimiz bilgiye erişecek, #MilliTeknolojiHamlesi’nde çıtayı yükseltecek!” açıklamasını yaptı.

Acun Ilıcalı ise öğrencilere bilgisayar desteği için TV8 üzerinden düzenlediği kampanya ile 7.5 milyon lira bağış toplandığını açıkladı. Ilıcalı toplanan miktarı MEB’e aktaracak. Ancak desteğe başvurular için henüz resmi bir bilgi bulunmuyor.