Dgs

DGS Tercih Kılavuzu ÖSYM Tarafından Yayımlandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlanarak DGS tercih kılavuzunun erişime açıldığı belirtildi. Duyuruda adayların ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden tercihlerini yapabilecekleri belirtilirken tercihlerin bugün başladığı ve 2 Ekim’de sona ereceği belirtildi. 

Söz konusu duyuruda tercih işlemlerinin 02 Ekim 2020 tarihinde saat 23:59’da sona ereceği belirtilerek adayların tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin  https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacakları vurgulandı.

DGS Tercih Kılavuzu ÖSYM Tarafından Yayımlandı

YAYIMLANAN DUYURU

Konu ile ilgili olarak ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

2020-Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) tercih işlemleri, 25 Eylül-02 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Tercih işlemleri 02 Ekim 2020 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin  https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklardır.

DGS Tercih Kılavuzu ÖSYM Tarafından Yayımlandı

Yerleştirme işleminde, 2020-DGS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercih süresince yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

2020-DGS Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

2020-DGS Tercih Bilgileri ve Tablolar İçin TIKLAYIN.