Ekonomi

Asgari Ücret İçin Beklenen 400 Lira Açıklaması

Geçtiğimiz haftalar asgari ücret hakkında çok önemli bir gelişme meydana gelmişti. Bu doğrultuda asgari ücretlilerin Ekim ayında üst vergi dilimine gireceğini , bu nedenle Ekim Kasım ve Aralık aylarında asgari ücretlilerin maaşından vergi dilimi kesintisi olacağı buna karşı önlem alınması, AGİ desteği sağlanması gerektiği belirtmişti. 

Asgari Ücret İçin Beklenen 400 Lira Açıklaması

VERGİ DİLİMİ DETAYLARI  

Bu konu ile ilgili olarak bir gelişme yaşandı ve yapılan açıklamada asgari ücretlilerin maaşının düşmeyeceği AGİ desteği ile birlikte asgari ücretlilerin maaşlarından yapılacak vergi dilimi kesintisinin AGİ ile tamamlanacağı vurgulandı. 

Gelir Vergisi dilimi, bir yıl içinde vatandaşın kazandığı para aralığına göre devlete ödeyeceği vergi anlamına geliyor. 2020 yılı Gelir Vergisi Dilimleri şöyle oldu: 

Asgari Ücret İçin Beklenen 400 Lira Açıklaması

YÜZDE 20’LİK KESİNTİ 

Bir asgari ücretli, 9 ayda 21 bin 6 TL kazanır. 10 ‘uncu ayda ise toplam kazanç 23 bin 340 TL olur ve asgari ücretli, 22 bin liradan fazla kazandığı için yüzde 20’lik vergi dilimine girer. Bununla birlikte son 3 ayda yüzde 20’lik kesinti olur. 

Bu çerçevede eylül ayında net maaşı 25.7 TL,

Ekim ayında 125 TL.

Kasım ayında 125 TL ve

Aralık aylarında ise 125 TL kesinti olur.

Toplam kesinti ise 400 TL olur.

Asgari Ücret İçin Beklenen 400 Lira Açıklaması

Asgari Ücret üzerinden kesinti yapılmaması için harekete geçildi ve AGİ ile vergi kesintilerinin karşılanacağı belirtildi. Bu doğrultuda asgari ücretlinin maaşından kesinti yapılmayacak.