Gündem

Valilik Yeni Yasak Kararını Duyurdu: Şehre Girişler Yasaklandı

Kars Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapılarak alınan yeni karar kamuoyu ile paylaşıldı. Bu karar kapsamında kent genelinde her türlü eylem ve etkinliklere yönelik geçici süre ile kısıtlama getirildi. Ayrıca şehre eylem ve etkinliklere katılım amacı ile gelecek olan araç ve şahısların girişlerine izin verilmeyeceği de bildirildi.

Valilik Yeni Yasak Kararını Duyurdu: Şehre Girişler Yasaklandı

KARARIN AMACI 

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada söz konusu kararın Milli Güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel asayişin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla alındığı belirtildi.

Valilik Yeni Yasak Kararını Duyurdu: Şehre Girişler Yasaklandı

“İZİN VERİLMEYECEK”

Bu doğrultuda açıklamada “Kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar, spor faaliyetleri, bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar hariç olmak üzere yapılması muhtemel her türlü eylem ve etkinlikler ile belirtilen konuların devamı niteliğindeki toplanma, yürüyüş, 50 kişiyi geçen basın açıklamasına izin verilmeyecek” denilerek şöyle devam edildi:

Valilik Yeni Yasak Kararını Duyurdu: Şehre Girişler Yasaklandı

“15 GÜN SÜREYLE KISITLAMA”

“Araç konvoyu, her türlü karşılama uğurlama, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri, broşür dağıtma, afiş, pankart asma her türlü açık ve kapalı alanlardaki eylem etkinlikler ile bu eylem etkinliklere katılım amacıyla çevre illerden ilimize gelecek araç ve şahısların da ilimize gelişleri 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 19. maddesine istinaden 28.09.2020 günü saat 18.00’den 12.10.2020 günü saat 18.00’a kadar 15 gün süreyle Kars il sınırları içerisinde il merkezi, ilçeler ve Jandarma sorumluluk bölgeleri dahil yasaklanmıştır”