Kültür-sanat

RTÜK Esra Erol'daki yasak aşk olayı sonrasında ATV'ye idari para cezası kesti!

Esra Erol’un programına eşi ve 6 aylık kızının bulunması için başvuran adam, hayatının şokunu yaşamış, çocuğunun aslında komşusundan olduğunu öğrenmişti. DNA testinin açıklamasından sonra çocuğunun eşinden değil de kendisinden 28 yaş büyük komşusundan olduğunu öğrenen kadın sevinçten havalara uçmuştu. Kadının bu hareketi herkesin tepkisine yol açmıştı. Konuyla ilgili Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan tepkilere neden olan programla ilgili ilk adım atıldı ve ATV’ye idari para cezası kesti.

RTÜK Esra Erol'daki yasak aşk olayı sonrasında ATV'ye idari para cezası kesti!

PARA CEZASI KESİLDİ

Konuyla ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi RTÜK Üyesi Okan Konuralp, şu ifadeyi kaydetti:

“RTÜK toplantısının gündeminde, ATV’nin kamuoyunda tartışma yaratan programı da vardı. Üst Kurul oy çokluğuyla, kanala idari para cezası verilmesini yeterli gördü. 6 aylık bir bebeğin özne olduğu programa verilen cezayı yeterli görmememiz. Daha ağır bir yaptırımı hak ettiğini düşünmemiz ve bu tür yayınların tüm kanalları kapsayacak şekilde sona erdirilmesi konusunda kurumsal bir adım atılması gerektiğine duyduğumuz inanç nedeniyle Sn. İlhan Taşcı ile birlikte karşı oy kullandık. Kamuoyunun vicdanına/bilgisine”

RTÜK Esra Erol'daki yasak aşk olayı sonrasında ATV'ye idari para cezası kesti!

NE OLMUŞTU?

Hafta içi ATV ekranlarında yayınlanan Esra Erol programında baba kızı ve eşini aramak için Esra Erol’a başvurmuştu. Yapılan araştırmalar sonucunda kadının kendisinden 28 yaş büyük komşusuyla birlikte olduğu ortaya çıkmıştı. Şaşıran baba bunun üzerine çocuğu için DNA testi isterken, bir şokla daha karşılaştı. Açıklanan DNA testi sonucuna göre 6 aylık kızın babası, kadının beraber olduğu komşusundan olduğu belirtildi. Canlı yayında eşinin yanında bu habere sevinen kadın kısa süre içerisinde tepkilere neden olmuştu.