Gündem

Meteorolojiden peş peşe uyarı yapıldı! Bu geceden itibaren önleminizi alın

Son dakika ülke genelinde hava durumı ile ilgili son durum Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı.

METEOROLOJİ HAVA DURUMUNU AÇIKLADI

MGM tarafından yapılan son dakika açıklamasında, “Yurdun kuzey ve iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerine kadar Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m2), Giresun’un doğusu ve Trabzon’un batısında dolu yağışı ile birlikte yerel olarak yer yer şiddetli (76-100 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Yarın, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.” denildi.

Hava sıcaklığının, iç ve doğu kesimlerde biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yarın Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu Karadeniz’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerine kadar Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m2), Giresun’un doğusu ve Trabzon’un batısında dolu yağışı ile birlikte yerel olarak yer yer şiddetli (76-100 Kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve heyelan tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yarın (Perşembe) Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, yarın (Perşembe) Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

MARMARA
Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA 12°C, 25°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL 16°C, 23°C
Parçalı bulutlu

KIRKLARELİ 10°C, 25°C
Parçalı bulutlu

KOCAELİ 18°C, 25°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR 10°C, 22°C
Parçalı bulutlu

İZMİR 17°C, 27°C
Az bulutlu

MANİSA 14°C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA 12°C, 26°C
Az bulutlu

AKDENİZ
Parçalı, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Perşembe) Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

ADANA 23°C, 32°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde kuzey kesimleri, sabah saatlerinden itibaren il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, yarın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 22°C, 29°C
Az bulutlu

HATAY 23°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA 11°C, 26°C
Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir ve Niğde çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 12°C, 24°C
Parçalı bulutlu

ÇANKIRI 10°C, 25°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

ESKİŞEHİR 10°C, 23°C
Parçalı bulutlu

KONYA 12°C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı, yer yer çok bulutlu, Sinop ve Kastamonu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 9°C, 22°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

DÜZCE 12°C, 25°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

KASTAMONU 9°C, 21°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK 16°C, 22°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerine kadar Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m2), Giresun’un doğusu ve Trabzon’un batısında dolu yağışı ile birlikte yerel olarak yer yer şiddetli (76-100 Kg/m2) olması bekleniyor.

AMASYA 15°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

RİZE 20°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerine kadar kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması bekleniyor.

SAMSUN 18°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON 20°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerine kadar kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2), batı kesimlerinde dolu yağışı ile birlikte yer yer şiddetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 7°C, 23°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

KARS 4°C, 22°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 13°C, 27°C
Parçalı bulutlu

VAN 7°C, 24°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 13°C, 30°C
Az bulutlu

GAZİANTEP 17°C, 28°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

SİİRT 19°C, 30°C
Az bulutlu

ŞANLIURFA 20°C, 32°C
Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA
Batı Akdeniz’de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de batı ve güneybatı, öğleden sonra güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan, öğleden sonra kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde 6 (50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, sabah doğusu 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan, öğleden sonra güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi.

EGE
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Kuzey Ege’de batı ve kuzeybatıdan, öğleden itibaren güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa); Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan, öğleden itibaren güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), güneyi 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Güney Ege’nin güneyi 2,5 m, Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı az bulutlu; Rüzgar Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısı 6 ila 8 (60-75 km/sa); Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), kıyı kesimleri kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m, kıyı kesimleri 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Az bulutlu, öğle saatlerinde yer yer parçalı bulutlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğu, öğle saatlerinde batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m; öğleden sonra 1,5 m; Görüş: İyi.