Sağlık

Maske takarken nasıl makyaj yapılır? Makyajlı olarak maske takmanın zararları nelerdir?

Türkiye’de devam eden corona virüsünün yanında hayat da devam ediyor. Bu dönemde işlerine giden bir çok kadın makyaj yapmaya devam ediyor. Ancak maske takmanın zorunlu olduğu salgın döneminde makyaj yapmanın da bazı zorlukları bulunuyor. Peki, makyajlı olarak maske takmanın sağlık açısından zararları nelerdir?

Dermatoloji uzmanı Yasemin Amato, salgın döneminde ağır makyaj yapmanın maskenin koruyuculuğunu azalttığını söyledi. Amato tarafından yapılan açıklamalarda, “Ağır makyaj malzemesiyle maske kullandığımız zaman hem maskeye hem maskenin koruyuculuğuna hem de cildimize zarar veriyoruz. Makyaj sebebiyle maske kirleniyor. En önemli zararı maskeye bulaşan makyajın, maskenin koruyuculuk özelliğini azaltmasıdır. Öte yandan maskenin altında kalan ciltte terleme ve yağlanma artıyor. Solunan karbondioksit, ısı ve nem sebebiyle makyaj gözeneklerinizin içerisine giriyor. Ter, yağ ve makyaj artıkları gözeneklerimizi tıkar ve birçok soruna yol açar. Ağır makyaj yapıldığında akne, akne rozase, egzama, perioral dermatit gibi şikayetler artacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Maske takarken nasıl makyaj yapılır? Makyajlı olarak maske takmanın zararları nelerdir?

Ağır makyaj yerine göz makyajının tercih edilebileceğini söyleyen Amato, Maskeyi sağlıklı kullanmak hepimizin sorumluluğu. Makyaj malzemesi temiz bir malzeme değil. Terleme ve yağlanma eklenince steril olmayan bir ortam oluşuyor ve birçok hastalığa yol açan problemler ortaya çıkıyor. Maske de temiz görünmüyor. Maskenin koruyuculuk özelliği azalıyor. Kadınlar ağır makyaj yapmak yerine göz makyajı tercih edebilirler, kalıcı makyaj yöntemlerinden yararlanabilirler. Renkli nemlendiriciler kullanabilirler. Pudra kıvamında bir kapatıcı kullanabilirler. Bizim arzumuz ağır makyaj yapmamalarıdır. Zaman buldukça havalandırmak ve maskeyi sık sık değiştirmek gerekiyor” dedi.

Maske takarken nasıl makyaj yapılır? Makyajlı olarak maske takmanın zararları nelerdir?

Salgın döneminde makyaj önerisi

Nemlendirici kullanın

Maska takmak ciltte deformasyona ve kuruluğa neden olabilir. Bu nedenle nemlendirici kullanmak salgın döneminde oldukça önemlidir.

BB cream tercih edin

Ağır fondötenler yerine BB krem tercih etmek salgın dönemi için daha uygun olacaktır. Maskenin çıkmayacağı durumlarda BB kremi maske bölgesi hariç olan yerlere kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Maske takarken nasıl makyaj yapılır? Makyajlı olarak maske takmanın zararları nelerdir?

Matlaştırıcı pudra

Maske kullanan yüzün terlemesini önlemek için BB krem üstüne hafif şekilde pudra uygulanabilir. Böylece makyajın kalıcılığı da artmış olacaktır.

Göz makyajı

Maske nedeniyle dudak yerine gözlerinize ağırlık verebilirsiniz. Salgın döneminde Işıltılı bir far, gözleri belirginlerştiren eyeliner ve kirpikleri ortaya çıkaracak bir rimel ile kendinizi iyi hissedebilirsiniz.