Ekonomi

Bu Otoparkta 500'e Yakın Araba Var ! Değerli 50 Milyon Lira

Elazığ’da icralık, sigortasız, muayenesiz, gümrük kaçağı, suça karışan, yüzlerce araç ve motosiklet yediemin otoparkına çekiliyor. Bu otoparkta yaklaşık olarak 500 araç bulunuyor ve toplam değerleri 50 milyon lira.

Merkeze bağlı Hicret Mahallesinde bulunan yediemin otoparkında çeşitli marka ve modellerde 500 araç ve 400 motosiklet bulunuyor. Konu ile ilgili olarak aralarında lüks otomobillerinde bulunduğu araçların piyasa değerinin 50 milyon lira olduğu belirtilirken, bazılarının 8-10 yıldır burada durduğu belirtildi.

YAPILAN AÇIKLAMA 

İşletme sahibi Ömer Ertan önemli açıklamalarda bulundu. Ertan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Burada, araçlarımızın bir çoğu icralık, sigortasız, yanlış park, uyuşturucu madde ve sigara kaçakçılığından gelmektedir. Yaklaşık 8 bin metrekare alana kurulu bir işletmemiz var.

Burada bulunan araçların çoğu icralıktır. 10 yıldan beri faaliyet gösterdiğimiz bu yerde, o süreden bu yana kalan aracımız var.

YAKLAŞIK 500 ARAÇ 

Yaklaşık 500 araç, 400 civarında da motosiklet var. Bu araçlar yatarak çürümeye terk edilmiş bir vaziyette bekliyor.

Lüks araçlarımız çok. Onun dışında ticari araçlar da var. Bunları ortalama 100 bin TL’den hesapladığınız zaman 50 milyon TL’ye yakın bir hazine yatıyor.

GÜMRÜK KAÇAĞI DA VAR

Burada Adalet Bakanlığına bağlı icralık, sigortasız ve muayenesiz, gümrük kaçağı ve Milli Emlak’a bağlı araçlar var.

Burada sadece işini yapan Ticaret Bakanlığı personelidir. Bundan dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz, sürekli işlerini düzenli ve nizami bir şekilde yapıyorlar.

Onun haricindeki hiçbir aracın satışı yapılmıyor. Milli Emlak, yaklaşık 10 yıldır gelip burada bir tane araç satışı yapmamış, sadece beklemeye bırakılmıştır”