Gündem

Ermenis'tan Azerbaycan Gence'ye Yeni Saldırı ! Siviller Hedef Alındı: Ölü ve Çok Sayıda Yaralı Var

Ermenistan güçlerinin, Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’yi sabah saatlerinde roket saldırısı düzenlediği Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı. Bu açıklamada 1 sivilin öldüğü, çok sayıda yaralının bulunduğu ve bir çok sivil yerleşimin zarar gördüğü belirtildi.

ÖLÜ VE ÇOK SAYIDA YARALI VAR 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Ermenistan silahlı kuvvetlerinin sabah 07.00 saatlerinde işgal altındaki Dağlık Karabağ dışında bulunan Berde, Ağcabedi şehirleri ile Goranboy, Terter, Ağdam şehirlerinin köylerine top atışları gerçekleştirdiği vrugulandı ve Ermenistan’ın saldırılarında 1957 doğumlu Guliyeva Turyan Tofig isimli kadının evinde ölü bulunduğu ve evinin de hasar gördüğü belirtildi. Bunun yanı sıra Azerbaycan ordusunun, Ermeni silahlı güçlerinin saldırılarına karşı tedbirler aldığı belirtildi.

Ermenis'tan Azerbaycan Gence'ye Yeni Saldırı ! Siviller Hedef Alındı: Ölü ve Çok Sayıda Yaralı Var

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin Azerbaycan’da yerleşim yerlerini hedef almaya devam ettiği belirtildi. Yapılan açıklamanın devamında Ermenistan güçlerinin Azerbaycan’da yerleşim yerlerini hedef almaya devam ettiği, Goranboy, Tatar, Ağdam, Berde ve Ağcabadi bölgelerinde köylerin saldırıya uğradığı ve ölü ve yaralılar olduğu Azerbaycan ordusunun da önlem aldığı ifade edildi.

MEVCİLERİ TERK EDEREK KAÇTI

Tüm bunların yanı sıra dün meydana gelen çatışmalarda Azerbaycan ordusunun, cephenin farklı yönlerinde Ermenistan güçlerine ağır kayıplar verdirdiği belirtilerek cephenin farklı yönlerinde Ermenistan güçlerine ağır kayıplar verdirdiği vurgulandı. Ayrıca Azerbaycan ordusunun, Ermenistan güçlerine ait yaklaşık 10 tank, 6 D-20 top, 1 ‘Acacia’ kundağı motorlu topçu cihazı ve yaklaşık 30 aracı imha ettiği duyurulurken Ermenistan güçlerinden 1’inci ve 7’nci alaylarından bir grup askerin mevzileri terk ederek kaçtığı ifade edildi.