
YÖK tarafından çok önemli bir açıklama yapılarak üniversitelerdeki corona virüsü vaka sayısı kamuoyu ile paylaşıldı. Belli bir süredir üniversitelerin açılıp açılmayacağı merak konusu olmuştu. Bazı ilkokul, ortaokul ve liselerde bazı sınıfların yüz yüze eğitime başlayacak olmasının ardından üniversitelerin ne zaman yüz yüze geçeceği merak konusu oldu.
SADECE ANKARA’DA 500 BİN ÖĞRENCİ AYNI GÜNLERDE HAREKET EDER
Uzmanlar tarafından bu konuda çeşitli açıklamalar yapılarak ilkokul ve ortaokulların açılmasının sıkıntısız olduğu öğrencilerinin çoğunun kendi mahallelerindeki okullara gittiği bu yüzden bu kararın alınmasının kolay olduğu belirtiliyor. Üniversitelerin açılması durumunda ise farklı şehirlerde oturan öğrencilerin kendi üniversitelerine gidişi esnasında aynı günler içerisinde yoğun bir hareketlilik, trafik yaşanacağı belirtilerek sadece Ankara’da üniversiteler için yaklaşık olarak 500 bin öğrencinin şehre geliş için aynı günlerde harekete geçeceği belirtildi.
Konu ile ilgili olarak Türkiye Gazetesinin aktardıklarına göre YÖK yükseköğretim kurumlarındaki salgına yönelik bütün verileri üniversitelerden toplayarak ilgili kurumlarla paylaştı.
ÜNİVERSİTELERDE VAKA SAYILARI
Bu doğrultuda üniversitelerdeki corona virüsü vaka sayıları şöyle oldu:
TESTİ POZİTİF ÇIKAN VE TEDAVİ GÖRENLER (EV-HASTANE)
Öğretim üyesi sayısı:1.474
Öğretim eleman sayısı: 3.988
İdari personel sayısı: 9.849
KARANTİNADA OLAN (TEMAS-YAKININDAN TEMAS)
Öğretim üyesi sayısı: 1.394
Öğretim eleman sayısı: 3.873
İdari personel sayısı: 13.015
Koronavirüs tedavisi gören ve karantinadaki toplam akademisyen ve idari personel sayısı 30,725