Sağlık

Aç karnına limonlu su içenler dikkat! Sakın içmeyin!

Diyet Uzmanı Özcan, yapılan tüm diyetlerin mutlaka kişiye özel olarak planlanması gerektiğinin altını çizerek her bireyin metabolizma hızı, yaşı ve cinsiyeti gibi kriterlerinin farklı olduğunun altını çizdi. Özcan açıklamasında, “Yapılan diyetlerin bir uzman kontrolünde olması ve kişiye özel planlanması gerektiği hep istediğimiz ve hatırlattığımız bir konudur. Çünkü her bireyin yaş, cinsiyet, metabolizma hızı farklıdır. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey yaptığınız diyetin gerçekten sizin hayat şeklinize, yaşam koşullarınıza uymasıdır. Eğer diyet yapmak için bir süre belirleyip o süre bittiğinde eski yanlış beslenme alışkanlıklarınıza dönerseniz verdiğiniz kiloyu hızla geri alır, motivasyon konusunda da sorun yaşarsınız” diyerek önemli uyarılarda bulundu.

Aç karnına limonlu su içenler dikkat! Sakın içmeyin!

TEK ÖĞÜN ŞEKLİNDE BESLENMEK

Tek öğün beslenmek son dönemde popüler olan bir beslenme türü. Ancak diyet yaparken, kişinin kendini aç bırakması yapılan en büyük hatalardan biri. Aç kalındığında kişi tartı üzerinde kilosunu eksik görebilir. Ancak bu sadece kas ve su kaybıdır. Yeşim Özcan, aç kalmadan sevilen her şeyin ölçülü tüketilmesi durumunda da sağlıklı kilo verilebileceğinin altını çiziyor.

Aç karnına limonlu su içenler dikkat! Sakın içmeyin!

ARA ÖĞÜNÜ ATLAMAK

Çoğu kişi için ara öğünlü olarak beslenmek fazla yemek yemek anlamına gelebilir. Ancak bu şekilde ani açlık krizlerin önüne geçilerek kan şekerinizi dengede tutabilirsiniz. Diyet Uzmanı Özcan, ” “Ara öğün vermek istemediğimiz bazı bireyler de olabiliyor ama bu yine bir uzman kontrolünde olmalıdır” diyerek, diyetin uzman kontrolünde yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Aç karnına limonlu su içenler dikkat! Sakın içmeyin!

KAHVALTI YAPMAMAK

Kahvaltı yapılamaması durumunda kilonuz tartıda eksik görebilirsiniz. Ancak metabolizmanızın hızlanması için, vücudunuzu erken uyandırmalısınız. Klasik bir kahvaltı hazırlamak her zaman mümkün olmayabiliyor. Ancak bunun yerine yoğurt ve meyve gibi sağlıklı kahvaltılar da yapabilirsiniz. Bu şekilde kan şekeriniz dengede kalacak.

Aç karnına limonlu su içenler dikkat! Sakın içmeyin!

LİMONLU SU İÇMEK

Diyet yapacak olan herkesin başvurduğu yöntemlerden biri olan limonlu su ya da sirkeli su içmek kilo kabına ya da yağ yakımına sebep olmaz. Özellikle kişinin ülser ya da gastrit gibi mide sorunları varsa sıkıntıları daha da artabilir. Uzman isim konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor:

“Özellikle sabahları aç karına içilen limonlu, sirkeli su yağ yakmaz ve kilo kaybına sebep olmaz. Aksine eğer hassas ve gastrit, ülser gibi bir mide probleminiz varsa daha da kötü olabilir. Limonlu su sadece sindirime yardımcı olur. Bağırsakları temizler. Tabi ki sabah uyandığınızda ilk içeceğiniz su olsun, eğer mide probleminiz yoksa içine limon da ekleyebilirsiniz ama bu sizin kilo vermeniz için yeterli bir çözüm değildir”