Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı 17 bin 600 personel alımı için başvuru kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde 18 bin civarında sağlık personeli alımı yapılacağı müjdesini vermişti. Bakanlıktan yapılan son açıklamalara göre şehir hastaneleri, üniversite ve devlet hastanelerine KPSS şartlı ve KPSS şartsız 17 bin 600 personel alımı yapılacak. Sağlık Bakanlığı’na ne zaman personel alımı yapılacağını merak edenler, ÖSYM tarafından tercih kılavuzunun ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. Kılavuzun ne zaman yayınlanacağına dair tarih belli oldu.

PERSONEL ALIMI KLAVUZU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde şehir hastaneleri, üniversite ve devlet hastanelerine, ayrıca bazı illerde ki sağlık müdürlüklerine toplamda 18 bin civarında sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacağının müjdesini vermişti. Ama Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı bünyesine personel alımlarının başlayacağına dair kesin bir tarih vermemişti. Bu durumdan kaynaklı olarak Sağlık Bakanlığı tarafından ne zaman personel alımı yapılacağı, ÖSYM tarafından personel alımına ilişkin kılavuzun ne zaman yayınlanacağı merak konusu oldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI 17 BİN 600 PERSONEL ALIMI

Sağlık Bakanı Koca, personel alımı yapılacağına dair müjdesini geçtiğimiz günlerde verdiği zaman 1-2 hafta içinde olacağını belirtmişti. Ama aradan geçen yaklaşık 10 güne rağmen henüz, 18 bin personel alımına ilişkin başvuru tarihi açıklanmamıştı.

Bakanlık yetkililer tarafından yapılan son açıklamalara göre, Sağlık Bakanlığına şehir hastaneleri, üniversite ve devlet hastanelerinde istihdam edilmek üzere toplamda 17 bin 600 personel alımı yapılacak. Alınacak bu personeller, Bakanlık bünyesinde 657’ye tabi olarak memur kadrosunda sözleşmeli olarak başlayacaklar.

BAŞVURU TARİH ARALIĞI

Herkes, Sağlık Bakanlığı’nın hangi kadrolara kaç personel alımı yapacağını, başvuru şartlarını ve Sağlık Bakanlığı ÖSYM yerleştirme kılavuzunun ne zaman yayınlanacağını merak ederken, resmi açıklama yine bakanlık yetkililerinden geldi. https://kamuisilanlari.net/ haberine göre Sağlık Bakanlığına 17 bin 600 personel alınacak ve alımlarla ilgili başvuru kılavuzu Kasım ayının 10 ile 25’i arasında yayınlanacağını duyurdu. Normalde alınacak personellerle ilgili tüm detayları ile birlikte başvuru kılavuzunun hazır olduğunu söyleyen yetkililer, konunun Cumhurbaşkanlığına bildirildiği ve konunun acil olduğu ve bir an önce ilanın yayınlanması konusunda gerekçelerin belirtildiği bildirildi.

SAĞLIK BAKANLIĞINA EN FALA HANGİ MESLEKLERDEN PERSONEL ALINACAK?

Yapılan açıklamalara göre 48’den fazla branştan sağlık personeli ve 11’den fazla meslek gurubundan personel alımı yapılacağı belirtildi. En fazla personel alımı farklı branşlardan ve farklı mezuniyet şartlarından olmak üzere hemşire alımı, tekniker, teknisyen ve hastane personeli alımı yapılacağı belirtildi. Hastane personeli olarak en fazla alımların ise hasta danışmanı, hasta ve yaşlı bakım elemanı, , temizlik personeli, güvenlik görevlisi ve diğer meslek hizmet gruplarından olacağı söylendi…