Gündem

O Kanun Tasarısı Hükümet Tarafından Geri Çekildi

Ak Parti Hükümeti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 9 sene önce getirilen iki tasarı da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geri çekildi. Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ‘nin Irak’a yapılacak tüm sınır ötesi operasyonların engellenebileceğini iddia ettiği “Irak’a Komşu Devletler Hükümetleri ile Irak Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Terörizm, Sınırlardan Yasa Dışı Sızmalar ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Konularında Güvenlik İşbirliğine İlişkin Protokol” ‘e dair kanun tasarısını ve yine uzun zamandır Meclis’te bulunan İngiltere ile Tarım işbirliği tasarınısını geri çekti.

Güvenlik Açısından Kabul Edilemez

Hükümet tarafından uzun zaman önce Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirilen “Irak’a Komşu Devletler Hükümetleri ile Irak Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Terörizm, Sınırlardan Yasadışı Sızmalar ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Konularında Güvenlik İşbirliğine İlişkin Protokolün Onaylanmasına” uzun zaman tartışma konusu olmuş ve MHP , CHP tarafından kesinlikle kabul edilmeyeceği defalarca dile getirilmişti. Gerekçe olarak Irak’a sınır ötesi operasyonların engellenebileceği ve bunun kabul edilemeyeceği gösterilmişti.

2007 Yılında Meclis Gündemine Gelmişti

Kanun tasarısına konu olan protokol Irak’ta günümüzde de devam eden istikrarsızlık, şiddet ve güvensizlik ortamının komşu ülke ve bölgelerin güvenliğine zarar verdiği düşüncesiyle hareket edilerek 2006 yılının Eylül ayında Türkiye ile beraber , Ürdün, Bahreyn, Suudi Arabistan , Mısır, Kuvet de katılmış ve protokolü imzalamıştı. 2007 yılında hükümet tarafından meclis gündemine getirilen kanun tasarısı yine hükümet tarafından geri çekildi.

Kamupersoneli.net