Gündem

Sayıştay o müdürlerin 126 bin TL maaş aldıklarını ortaya çıkardı!

CHP’li vekil ETİ Maden İşletmelerinin yurt dışı temsilciliklerinde genel müdürlerin 13 bin 500 Euro yani yaklaşık 126 bin TL maaş mı alıyorlar diye sordu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yardımcından yanıt gelmeyince enerji komisyonunda sinirler gerildi.

MÜDÜRLER 126 BİN TL MAAŞ MI ALIYOR?

ETİ Maden İşletmelerinin yurt dışı temsilciliklerinde genel müdürlerin 126 bin Lira maaş alıp almadığına dair herhangi bir cevap verilmemesi üzerinde CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ‘’daha ne kadar kaçacaksınız. Soruya güleceğinize cevap verin. Ben Sayıştay raporunda bu konunun açık bir şekilde yazıldığını zaten belirtiyorum’’ diye seslendi kuruldaki AK Parti Milletvekillerine…

Deniz Yavuzyılmaz kurula elinde Sayıştay raporu ile geldi. O rapora göre 2017 yılında ETİ Maden İşletmeleri yurt dışı temsilciliklerinde genel müdürlerine aylık 13 bin 500 Euro maaş verildiği yazıyor. Yani tam 126 Bin lira… Buda yaklaşık 55 asgari ücretin toplamına denk geliyor. BOTAŞ International ve EÜAŞ’de aynı şekilde maaş veriyor.

BAKAN YARDIMCISI: NE VERİYORSAK O…

Yavuzyılmaz genel müdürlüklerinin maaş bilgilerini önce ETİ Maden İşletmeciliklerine sordu ama haysiyet ve kişilik hakları diyerekten herhangi bir cevap verilmedi. Sonra komisyon kurulunda Bakan Yardımcısına sordu. Bakanın kurulda verdiği cevap ise çok dikkat çekiciydi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan yardımcısı Şeref ‘’Ne verdiysek o..’’ diyerek yanıtladı. Diğer bir AK Parti milletvekili ise ‘’burası denetim yapılacak bir kurul değil’’ sözleri ile bu maaş tartışmalarını kapatmak istedi.

Ne bakan yardımcısından nede başka bir yerden müdürlerin maaşlarına dair bir bilgi gelmedi ama 126 bin TL maaş aldıklarını yalanlayanda olmadı.