Gündem

Corona virüsü aşısından haber var! Tarih verildi: 1 Kasım

Corona virüsü salgınında vaka sayıları artarken aşı çalışmaları da hızla devam ediyor. İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Savunma Bakanlığının denetimindeki İsrail Biyolojik Araştırma Enstitüsü (IIBR) tarafından geliştirilen potansiyel Covid-19 aşısının insanlar üzerinde denenmeye başlanacağı belirtildi. Bu doğrultuda denemeler 1 Kasım’da başlayacak.

960 KİŞİ KATILACAK 

IIBR, Mart ayında “BriLife” isimli aşısı için hayvan denemelerine başlamıştı. Sağlık Bakanlığı ve bir gözetim komitesi, bir sonraki aşamaya geçmek için yeşil ışık yaktı. Savunma Bakanlığı, aşının yaşları 18 ile 55 arasındaki 80 gönüllü üzerinde deneneceğini ve gönüllülerin Covid-19’a karşı antikor üretip üretmediğinin 3 hafta boyunca izleneceğini açıkladı. Aralık ayında başlaması planlanan ikinci aşamaya ise 18 yaşın üzerindeki 960 kişi katılacak.

30 BİN GÖNÜLLÜ

İki aşamanın da başarılı olması ile birlikte  2021 yılının Nisan ve Mayıs aylarında 30 bin gönüllünün katıldığı üçüncü ve büyük ölçekli bir aşama planlanıyor. Üç aşamanın da başarılı olması durumunda aşı toplu kullanım için onaylanabilir.

IIBR Direktörü Shmuel Shapira konu hakkında bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Nihai hedefimiz İsrail Devleti sakinleri ve yakın komşularımız için 15 milyon doz aşı sağlamak”