Gündem

İzmir depremini önceden uyaran Naci Görür o ilimizi de uyardı!

İsabetli deprem öngörüleriyle sürekli gündeme gelen Naci Görür İzmir depremini Temmuz ayında söylemişti. Naci Görür yeni yaptığı açıklamasında başka bir ilimizi daha uyardı. 

Naci Görür açıklamalarında İzmir depreminin Kuşadası Körfezi içerisindeki E-B uzanımlı bir fay üzerinde olduğuna dikkat çekti ve bu fayın Menderes Graben sistemine bağlı olduğunu vurguladı.

NACİ GÖRÜR’ÜN YAPTIĞI UYARI

Naci Görür açıklamalarında bu fayın İzmir Yarımadasında KD-GB yönünde uzanan Seferihisar ve Tuzla faylarının kestiğini belirtti ve şöyle devam etti:

“Arkadaşlar, benim konuşma ve yazışmalarımda bir konu yeterince anlaşılmamış. Yerel ve ulusal medya da tweetlerimi takip ettiği için o konuyu birkez daha açıklyorum: Son İzmir depremi Kuşadası Körfezi içerisindeki E-B uzanımlı bir fay üzerinde oldu. Bu fay muhtemelen Büyük…

Menderes Graben sistemine bağlı. Bu fayı İzmir Yarımadasında KD-GB yönünde uzanan Seferihisar ve Tuzla fayları kesiyor. Dolayısıyla deprem sırasında karadaki bu faylara da stres transfer edilmiş olabilir. Bu da bu fayları daha da hassas hale getirmiş olabilir. Aynı hassasiyet..

Menderes Grabeni yöresi için de geçerlidir. O bakımdan deprem hazırlık çalışmalarında bu hususa da yöneticilerimiz tarafından dikkat edilmelidir. Tekrar milletçe başımız sağ olsun. Ölenlere Allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.”