Ekonomi

2021 yılı asgari ücret zammı için flaş gelişme! Asgari ücret ne kadar olmalı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk 2021 yılı asgari ücret hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Sleçuk açıklamalarında bu yıl asgari ücretlerin tüm tarafların uzlaşı ile tespit edilmesini dilediğini vurguladı. 

Konu ile ilgili olarak Komisyon, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplandı. Bununla birlikte bu görüşmelerde Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçesi ele alınırken Mesleki Yeterlilik Kurumu, Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye İş Kurumu bütçeleri de gündeme gelecek. Bakan Selçuk ise Bakanlığının bütçesine ilişkin bir sunum yaptı.

UZLAŞI İLE BELİRLENSİN

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk yaptığı sunumda 2021 yılı asgari ücret hakkında önemli bir değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk sunumunda bu yıl asgari ücretin tarafların uzlaşısı üzerine tespit edilmesini diledi.

Bakan Selçuk açıklamalarında SGK’nin 2002’de yüzde 71 olan gelirlerin giderleri karsılama oranının yıl sonunda yüzde 84 olmasını beklediklerini vurguladı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALI?

2021 yılı asgari ücret görüşmeleri Aralık ayında başlayacak. Aralık ayının ilk günlerinde işçi tarafının temsilcisi, işveren tarafının temsilcisi ve hükümet bir araya gelecek. Görüşmeler böylelikle başlamış olacak ve teklifler gündeme gelecek.

Peki size göre 2021 yılında asgari ücret ne kadar olması gerekiyor? Sayfanın alt kısmındaki yorum bölümünden görüşlerinizi belirtebilirsiniz.