Politika

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ilk defa açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a flaş cevap!

Türkiye siyasetinde özellikle ekonomi alanında çok önemli bir yere sahip olan ve yıllarca Ekonomi ve Maliye Bakanlığı yapan Ali Babacan herkesi şoke eden açıklamalarda bulundu.

DÜNYA 5’TEN BÜYÜK DİYENLERE FLAŞ CEVAP!

 Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan,  ABD’de ve Avrupa’da meclis konuşmalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya 5’ten büyüktür” sözüne dikkat çekici bir şekilde cevap verdi.

1 KİŞİ HER ŞEYE KARAR VERİYOR

Babacan yaptığı açıklamada, “Adına Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi denen, aslında tam bir sistemsizlik olan bu süreçte her birimiz için hayati önemdeki birçok karar tek bir kişinin imzası ile alınıyor. İstişare mekanizmalarını ortadan kaldıran bu sitemde, tek bir kişi her şeye karar veriyor.” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ilk defa açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a flaş cevap!

TÜRKİYE 1’DEN BÜYÜKTÜR!

Babacan açıklamasının devamında, “BM’ye gittiğinde Dünya 5’ten büyüktür diyenler, Türkiye’nin de 1’den daha büyük olduğunu unutuyor.  Halkımızın yüzde 98’i TBMM’de temsil ediliyor. Fakat pek çok önemli karar bu Meclis’e gelmiyor bile. Tek bir imza ile milyonları etkileyecek adımlar atılabiliyor. Yüzde 98 temsil gücü olan bir TBMM 84 milyonda 1 kişiden daha büyük olamıyor. Türkiye bir merciden tek kişiden ibaret değildir, Türkiye 1’den büyüktür. Demokrasi sadece sandıktan sandığa işleyen bir süreç değildir.” ifadelerini kullandı.