Sınavlar

ÖSYM Sınavlarda Kaydırma Riskine Son Veriyor

ÖSYM Sınavlarda Kaydırma Riskine Son vermek için yeni bir uygulamaya geçiyor. İlk sınav 2016 İSG 1. Dönem sınavında gerçeklecek.

ÖSYM başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, ÖSYM’nin yeni bir teknolojik uygulamaya daha imza atacağını dile getirdi. Sınavlarda sorular ve cevap kağıdı ayrı ayrı olduğu için senelerdir “kaydırma yapma” denilen hataya düştüğünü dile getiren adayların istekleri doğrultusunda ÖSYM sınavlarda “Kaydırma Yapma” işlemlerinin son bulacağı bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Sınavlarda Soru ve Cevaplar Aynı Kitapçıkta Olacak

ÖSYM tarafından yapılacak olan sınavlarda artık soru ve cevap anahtarları ayrı ayrı olmayacak , soru ve cevap anahtarları tek bir kitapçık içerisinde birleşecek. Adaylar soruyu okuduktan sonra direk sorunun altında bulunan cevaplardan birini seçebilecek. Sınav kağıtlarındaki tüm sorular yine çoktan seçmeli olacak ve adaylar her soru için 5 farklı şıktan birisini işaretleyecek.

Sınavlarda Kaydırma Riski Minimuma İniyor

Kitapçıkların tümü ÖSYM tarafından taranacak ve adayların işaretleri bilgisayar ortamında kaydedilecek.  Yeni uygulama sayesinde sınavlarda kaydırma riskinin minimuma indirilmesinin hedeflendiğini dile getiren ÖSYM başkanı Prof.Dr.Ömer Demir uygulamaya ilk olarak 30 nisan 2016 tarihinde gerçekleşecek olan 2016-İSG ile başlanacağını dile getirdi.

Uygulamanın Denemeleri Ankara’da 10 Okulda Yapıldı

Ankara’da bulunan 10 lise düzeyindeki okulda ilgili uygulamanın yapıldığı ve sorunsuz şekilde çalıştığı öğrenildi. ÖSYM başkanının yaptığı açıklamalara göre sınavlarda soru ve cevap kağıdının ayrı olmasının sistemin iş yükü açısından da verimliliği azalttığını yeni uygulama sayesinde sistem tarafında iş yükününün minimum düzeye çekilebileceğini dile getirdi. 

Kamupersoneli.net