Gündem

İçişleri Bakanlığı duyurdu: 65 yaş ve üstü ile 20 yaş ve altı sokağa çıkma yasağı saatleri değişti

Artan corona virüsü vakalarının önüne geçebilmek için Kabine Toplantısında yeni önlemler alındı ve bu önlemler toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Bunun ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir genelge hazırlandı ve kamuoyu ile paylaşıldı.

SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ DEĞİŞTİ

İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan bu genelgede 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altı için sokağa çıkma yasağının detayları belirtildi. Bu genelgeye göre 65 yaş ve üstü vatandaşlar saat 10:00 ile 13:00 saatleri arasında sokağa çıkabileceği gibi 20 yaş ve altı vatandaşlar saat 13:00 ile 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

BAZI KİŞİLER MUAF TUTULACAK 

Tüm bunların yanı sıra İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede bu yasaktan bazı kişilerin muaf tutulduğu belirtildi. Sokağa çıkma yasağından işyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar muaf tutulacak. Bu konuda İçişleri Bakanlığının genelgesinde şu ifadelere yer verildi:

“Tüm illerimizde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız gün içerisinde 10:00 ila 13:00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlarımız (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) ise gün içerisinde 13:00 ila 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olup (işyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç), bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır”

İçişleri Bakanlığının genelgesi için TIKLAYIN.