Öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığından en az 60 bin öğretmen ataması müjdesi bekleniyor

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz Türkiye Büyük Millet Meclisinde önemli açıklamalarda bulundu ve işsiz 550 bin öğretmenin en az 60 bin öğretmen atama müjdesi beklediğini, öğretmenlerin sesine kulak verilmesi gerektiğini belirtti. Hüseyin Filiz açıklamalarının devamında 24 Kasım vesilesiyle tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlarken beklenen öğretmen atamaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. 

60 BİN ATAMA BEKLENİYOR

Hüseyin Filiz açıklamalarında ülkelerin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumun kültür ve değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenlerin rolünü çok iyi bilen Atatürk’ün “Öğretmenler; cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” diyerek öğretmenlere önemli bir sorumluluk yüklediğini ifade etti.

Filiz bugünlerde yetişmiş öğretmenlerin atanma sorunu olduğunu 60 bin öğretmenin atama beklediğini ÖSYM verilerine göre atama bekleyen öğretmen sayısının 550 bin civarında olduğunu belirterek kontenjan sorununun katlanarak devam ettiğini bildirdi.

TBMM’DE YAPILAN AÇIKLAMA 

Konu ile ilgili olarak İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Ülkelerin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumun kültür ve değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenlerin rolünü çok iyi bilen Atatürk “Öğretmenler; cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” diyerek öğretmenlerimize önemli bir sorumluluk yüklemiştir. Atatürk’ün sağlığında ve ölümünden sonra da öğretmenlerin itinayla yetiştirilmesine çok önem verilmiş olsa da daha sonra öğretmen yetiştirme konusunda aynı hassasiyet gösterilmemiş, ihtiyaca göre planlar yapılmamış ve bazen öğretmen niteliği taşımayanlara öğretmenlik yaptırılmıştır.

Bugünlerde ise yetişmiş öğretmenlerin atanma sorunu vardır. 60 bin öğretmen atama beklemektedir. ÖSYM verilerine göre işsiz öğretmen sayısı 550 bin civarında olup kontenjan sorunu halledilmezse bu sorun katlanarak devam edecektir. Öğretmenlerimizi sorunsuz günlere en kısa zamanda ulaştıracağımız inancıyla öğretmenler gününü kutluyorum.