Gündem

Coronanın en genç kurbanlarından biri! 20 yaşında virüse yenildi

Ankara’da özel bir firmada çalışan Burcu Usanmaz, yaklaşık 20 gün önce grip belirtileri ile hastaneye başvurdu ve hastanede yapılan corona testi pozitif çıktı. Usanmaz evinde ilaç tedavisi görürken 1 hafta önce durumunun ağırlaşması üzerine ambulans ile hastaneye kaldırıldı. 6 gün hastanede tedavi gören Burcu Usanmaz tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

BİLİNEN BİR HASTALIĞI YOKTU

Genç kızın ölümü, ailesi, yakınları ve arkadaşlarını üzüntüye boğarken amcası Yunus Usanmaz Burcu’nun bilinen bir hastalığının olmadığını belirtti ve şöyle konuştu:

“Yaklaşık 20 gün önce rahatsızlandı. Gripten şüphelendik. Belirtilerin üzerine hastaneye gidip koronavirüs testi yaptırdık, pozitif çıktı. Test pozitif çıktığı halde, hastane yetkilileri Burcu’yu evine gönderdi. Aradan zaman geçti durumu biraz ağırlaştı; bu sefer ambulans ile hastaneye tekrar gittik. Yaklaşık 6 gün hastanede yattı. Burcu’nun bilinen hiçbir hastalığı yoktu. Bünyesi biraz zayıftı, o kadar”

KAFAMIZ KARMAKARIŞIK

Yunus Usanmaz Brucu’nun virüsü nereden kaptığını bilmediklerini belirtti ve ailesi olarak kendilerinin de test yaptırdıklarını hepsinin testinin negatif çıktığını Burcu’nun  dışarıdan mı, marketten mi veya alışveriş merkezinden mi virüsü kaptığını bilmediklerini vurguladı ve şöyle devam etti:

“Burcu’nun bünyesi biraz zayıftı. Sağlık görevlilerinin verdiği ilaçları kullandı. Herkese aynı ilaç mı veriliyor, herkesin bünyesi birbiriyle aynı değil. Kimse ‘bana bir şey olmaz’ demesin. Bizim çocuğumuz 20 yaşındaydı. Her insanın bünyesi bir değil. Kafamız karmakarışık. Allah kimsenin başına vermesin. Annesinin ve babasının durumu çok kötü”