Gündem

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama: Terörist cenazesine hiçbir siyasi katılmamalı

Kayseri’deki muhtarlarla düzenlenen toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamalarında muhtarların bulunduğumuz toplumun kanaat önderi olduğunu arkalarında halkın desteği olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Muhtar olmak zor bir şey. Siyasi partiler gibi değil. Tek başınıza çıkıyorsunuz mahalleye aday oluyorsunuz. Sizin seçimleriniz demokrasi açısından en saf en temiz en doğru seçimlerdir. Bu açıdan muhtarlar çok değerlidir”

Sezgin Tanıkulu’nun katıldığı cenaze töreninin Tahir Elçi’nin cenaze töreni olduğunu Tahir Elçi’nin terör istemediğini bütün siyasi partilerden cenaze törenine katılım olduğunu vurguladı. 

“DOĞRU BULMUYORUZ”

Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu açııklamalarında hiçbir terör örgütünün cenaze törenine hiçbir siyasi partinin yöneticisinin, il başkanının milletvekilinin katılmasını doğru bulmadıklarını vurguladı ve şöyle devam etti:

“Sezgin Tanıkulu’nun katıldığı cenaze töreni Tahir Elçi’nin cenaze törenidir. Tahir Elçi ‘terör istemiyoruz’ diyor ve faili meçhul öldürülüyor. Bütün siyasi partilerden cenaze törenine katılım var. Sosyal medyada montaj yapılıyor terör örgütünün bayrağı konuluyor ve yayılıyor. Bu konuda davalar açıldı. Tamamen yalan bir şeydir. Sezgin Tanrıkulu en açık ve en net şekilde terör örgütüne karşı duran kişidir. Hiç bir terör örgütünün cenaze törenine hiçbir siyasi partinin yöneticisinin, il başkanının milletvekilinin katılmasını doğru bulmayız. Benim milliyetçilik anlayışım vatan severliktik”