Ekonomi

Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan’dan flaş asgari ücret teklifi: 1176 lira zam!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yaptığı açıklamalarında devletin itibarının vatandaşlarının gelir seviyesi ve yaşam standartlarıyla belli olacağını belirterek asgari ücrete en az yüzde 50 oranında zam yapılması gerektiğini vurguladı.

300 DOLARIN ALTINA İNDİ

Fatih Erbakan açıklamalarının devamında hali hazırdaki asgari ücretin 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının altında olduğunu belirterek bu gelirle milyonlarca asgari ücretlinin kimseye muhtaç olmadan temel ihtiyaçlarını karşılaması, çoluk-çocuğunun sağlıklı beslenmesini dahi sağlayabilmesinin mümkün olmadığını vurguladı ve şöyle devam etti:

“Dolar kurundaki artışla birlikte asgari ücret 300 doların altına inmiştir. Yani 3 çocuklu, 5 kişilik bir asgari ücretli aile için kişi başına günlük gelir 2 doların altına inmiştir. Bu seviye neredeyse açlıkla boğuşan Afrika ülkelerinin seviyesidir. Aziz milletimiz bu tabloyu hak etmiyor.”

İŞ VERENİN YÜKÜ ARTMAMIŞ OLACAK

Fatih Erbakan açıklamalarının devamında asgari ücretten vergi alınmayarak hem işçi hem de işverenin yüzünün güldürülebileceğini belirtti ve asgari ücret belirlenirken hem işçiyi hem işvereni düşünmek gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Erbakan “Bu kadar artış işvereni olumsuz etkiler. Bu söyleme de katılmadığımızı ifade ederek bu noktada Devlet devletliğini gösterecek, pek çok gelişmiş ülkede olduğu gibi asgari ücretten vergi almayacak, böylece işçinin yüzü güldürülürken işverenin yükü de artmamış olacaktır.” dedi.

ASGARİ ÜCRET TEKLİFLERİ

Bu doğrultuda daha önce gündeme gelen asgari ücret teklifleri ise şu şekilde oldu:

CHP’nin teklifi 3 bin 100 lira.

İYİ Parti’nin teklifi 3 bin lira.

Saadet Partisi’nin teklifi 8 bin 85 lira.

HDP’nin teklifi ise 4 bin lira.

DİSK’in teklifi 3 bin 800 lira oldu.