- Haberler
- Gündem
- 2. DÖNEM ARA TATİL 2026 |2. ara tatil ne zaman? MEB ilkokul, ortaokul ve lise 2. dönem ara tatil tarihleri
2. DÖNEM ARA TATİL 2026 |2. ara tatil ne zaman? MEB ilkokul, ortaokul ve lise 2. dönem ara tatil tarihleri
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2025-2026 eğitim-öğretim yılı takvimiyle birlikte, öğrencilerin merakla beklediği ikinci ara tatil tarihleri kesinleşti. Yarıyıl tatilinin ardından başlayacak olan ikinci dönemin en önemli mola noktası, bu yıl Mart ayına denk geliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı 2026 ikinci ara tatil takvimini netleştirdi
Öğrenciler, 19 Ocak’ta başlayan sömestr tatilinin ardından 2 Şubat 2026 Pazartesi günü ders başı yapacak. İkinci dönemin yoğun temposuna kısa bir ara verecek olan ikinci ara tatil ise baharın gelişiyle birlikte Mart ayının ortasında uygulanacak.
İkinci ara tatil ne zaman başlayacak?
2026 yılı çalışma takvimine göre, okullarda ikinci ara tatil 16 Mart 2026 Pazartesi günü başlayacak. Hafta sonu tatilleriyle birleştiğinde toplam 9 günlük bir dinlenme fırsatı sunan bu süreç, 20 Mart 2026 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler, 23 Mart 2026 Pazartesi günü yeniden okullarına dönecek. Tatil Dönemi Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi İkinci Dönem Başlangıcı 2 Şubat 2026 - İkinci Ara Tatil 16 Mart 2026 20 Mart 2026 Eğitim Yılı Sonu (Kapanış) 26 Haziran 2026 -
Bayram tatili ile ara tatil birleşiyor
2026 yılı takviminde dikkat çeken en önemli detaylardan biri, ikinci ara tatilin Ramazan Bayramı ile kesişmesi oldu. 20 Mart Cuma günü bayramın birinci günü olması sebebiyle, öğrenciler hem ara tatil yapacak hem de bayram sevincini bu mola döneminde yaşayacak. Bu durum, özellikle şehir dışına çıkmayı planlayan aileler için uzun bir tatil fırsatı yaratıyor.
Ara tatil uygulaması kalkacak mı?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son dönemde sıkça gündeme gelen "ara tatiller kaldırılacak mı?" sorusuna yanıt verdi. Bakan Tekin, sahadan gelen verilerin ve anket sonuçlarının titizlikle incelendiğini belirtti. Şu an için verilmiş kesin bir karar olmadığını vurgulayan Tekin, öğretmen, öğrenci ve velilerden gelen geri bildirimler doğrultusunda uygulamanın verimliliğinin değerlendirildiğini ifade etti.
Bakmadan Geçme