20.Dönem POMEM 10 Bin Polis Alım Süreci Devam Ediyor

20.Dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (9.

20.Dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (9.000) erkek, (1.000) kadın aday olmak üzere toplam (10.000) aday asıl olarak alınacak. Polis alımına ilişkin ilan, Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesinde yayımlandı.

Başvuru Şartları

POMEM'lere başvuru yapacak adaylarda bazı şartlar aranıyor: T.C. vatandaşı olmak, lisans bölümlerinden mezun olmak, 2015-2016 KPSSP-3 puan türünden en az 60 almış olmak, şehit veya gazi eş veya çocukları için KPSS'den 48 puan almış olmak, 31 Aralık 1988 ve sonrası doğumlu olmak, erkeklerde 167 cm, kadınlarda 162 cm olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, herhangi bir siyasi partiye üye olmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

Başvuru İçin Gereken Belgeler

Adaylardan başvuru esnasında; T.C. kimlik numarası yazılı beyanı, sınav başvuru dilekçesi, sağlık bilgilendirme formu, lisans diploması, KPSS sonuç belgesi, 4 adet biyometrik fotoğraf, sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu, sınav giriş belgesi istenmektedir.

Başvuruların Alınması

POMEM sınavına internet üzerinden ön başvurular, 3 Nisan 2017'de başladı ve başvuru tarihlerinin uzatılmasıyla beraber 28 Nisan 2017'ye kadar https://sinav.pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacak.

Başvuru Ücretinin Yatırılması

İnternet üzerinden ön başvuru yapan adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 75.00TL (Yetmiş beş) 3 Nisan 2017 saat 09:00’dan 28 Nisan 2017 saat 17:00’a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “20. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırılacak.

Sadece Halkbank şubelerinden ve ATM’lerinden başvuru ücreti yatırılabilecektir. Halkbank’ın internet bankacılığından ve diğer bankaların, internet bankacılığı ve ATM’lerinden başvuru ücreti yatırma işlemi yapılmayacaktır.)

Adaylardan başvuru esnasında istenen belgeler kapsamında “sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu” istenildiğinden ADAYLARIN SINAV ÜCRETİNİ YATIRIRKEN KENDİ ADINA KENDİ T.C. KİMLİK NUMARASI İLE BİRLİKTE, “20.DÖNEM POMEM GİRİŞ SINAVI” için ücret yatırdıklarını belirterek sınav ücretini yatırmalarını ve alınan dekontun şahsen başvuru evrak teslimi sırasında yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme