Gündem

Bilim Kurulundan yılbaşında 3 gün sokağa çıkma yasağı açıklaması

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan corona virüs salgını ve yılbaşında sokağa çıkma yasağı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İlhan açıklamalarında Cuma gününün yılbaşının ertesi günü, zaten akşam saatinde sokağa çıkma kısıtlaması başladığını hafta sonunu kapsadığını vurguladı.

İlhan açıklamalarının devamında Cuma günü gündüz de resmi tatil olduğu düşünüldüğünde aslında en az 3 günlük bir kısıtlamanın olumlu olacağını belirtti.

YILBAŞINDA 3 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Açıklamalarında insanların Cuma günü bir araya geldiklerini bütün hafta sonunu birkaç aile beraber geçirdiklerini hafta sonlarının dinlenmek için iyi bir seçenek ama bir araya gelmek için iyi bir seçenek olmadığını vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:

“Öyle olduğu zaman da tabi birden fazla kişi enfekte olarak karşımıza çıkabiliyor. Bunları yapmamak gerekiyor. Şu an geldiğimiz noktada da hafta sonu kısıtlamalarının devam etmesi uygun olacak gibi görünüyor. Önümüz yılbaşı biliyorsunuz. Yılbaşında 2 gün zaten hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması var. Yılbaşı akşamı da kısıtlamalı. Cuma günü yılbaşının ertesi günü, zaten akşam saatinde sokağa çıkma kısıtlaması başlıyor, hafta sonunu kapsayacak şekilde. Cuma günü gündüz de resmi tatil olduğunu düşündüğümüzde aslında en az 3 günlük bir kısıtlamanın olumlu olacağını düşünüyorum. Bunun hem vaka hem hasta sayısına olumlu yansıyacağı kanısındayım”

Bir Yorum

  1. Aslında 3gün çok az enaz 1.ay olmalıki ortalık temize çıksın. Yoksa bugidişle başa çıkamıycaz. Aşıda boş insanlar kendini düşünmedikten sonra ne yapsanız boş zaten bundansonraki yıllarında iyi olacağını sanmıyorum daha da kötüye gidecek zenginler parahırsı yüzünden çok canlar heba olacak Allah fakirin yar ve yardımcısı olsun inşallah