Gündem

Yağmur ve kar yağışı geliyor! İşte etkilenecek iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “Türkiye Geneli Haftalık Hava Tahmin Raporu” paylaşılarak ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava seyredeceği ifade edildi.

Yapılan açıklamada Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop dışında yağış tahmin edildiği belirtilerek genellikle yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması öngörüldüğü vurgulanarak yağışların Akdeniz Bölgesi, Muğla çevreleri, Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in batısı ile Edirne, Kırklareli, Malatya ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Mersin ve Antalya çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olması beklendiği bildirildi.

YER YER KAR YAĞIŞI

Yarın ve çarşamba günlerinde de ülke genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, kuzey, iç ve doğu kesimlerin yağışlı olması beklendiği belirtilen açıklamada genellikle yağmur ve sağanak şeklinde beklenen yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklendiği ifade edildi.

ETKİLENECEK İLLER 

Salı günü yağışların Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey ve doğusu ile İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Düzce, Zonguldak, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Hakkari çevrelerinde Çarşamba günü ise Ordu, Giresun, Rize, Artvin’in kıyı kesimleri ile Trabzon ve Samsun’un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiği belirtildi.