Gündem

Salgın nedeniyle bir ilimize girişler kısıtlandı!

Samsun’un 3 ana giriş noktası olan Ankara, Ordu ve Sinop karayolu girişlerinde kolluk kuvvetleri Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapılacak ve kodu olmayan ile riskli olan kişiler şehre giriş yapamayacak.

Samsun’da vaka sayıları yükseldi ve Samsun Valiliği tarafından önemli bir karar alındı. Bu karar kapsamında kolluk kuvvetleri şehrin ana giriş noktalarında HES kodu sorgulaması yapacak. HES kodu riskli çıkan vatandaşların Samsun’a girişine izin verilmeyecek.

VALİ DAĞLI AÇIKLAMA YAPTI

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı alınan karar hakkında bir açıklama yaptı ve açıklamalarında Samsun’da kritik safhada olunduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Samsun’da şu an için kritik bir safhadayız. Geçen hafta durumumuzu Sağlık Bakanımız birkaç defa ifade etmişti. Samsun’da filyasyon ekiplerini güçlendirdik. 200’den 240’a çıkardık. Karantinada olması gerekenlerin emniyet ve jandarma vasıtasıyla kontrollerini yapıyoruz. HES kodu denetimlerini artıyoruz. İki tane daha PCR cihazı getirdik. Birisini Çarşamba ilçemize, diğerini Bafra ilçemize kuruyoruz. Onların şu an kuruluş çalışmaları devam ediyor. Testleri hızlandırmış olacağız”

HES KODU ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Yeni tedbirler alındığını Samsun’un girişlerinde HES kodu uygulaması getirdiklerini belirten Vali Dağlı açıklamalarına şöyle devam etti:

“Şehrimize 3 girişinde HES kodu sorgulanacak. Bu çok önemli ve yeni bir uygulama. Sokağa çıkma yasaklarında akşam ve sabahları olmak üzere suistimal edenler olabiliyor. Bunlara kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Şehirde tesadüfi, kime denk geleceği belli olmayacak şekilde HES uygulaması yapacağız”