Eğitim

Son dakika okul öncesi eğitim kurumlarında flaş karar! Anaokulu ve kreşler açılıyor mu?

Koronavirüs salgını yüzünden kreşlerin ve anaokulların tamamen geçtiğimiz haftalarda kapatılması, özellikle çalışan anne ve babaları zor duruma sokmuştu. Bu konuya ilişkin beklenen açıklama bugün geldi. Erdoğan, toplantı sonrasında kameralar karşına geçerek açıklama yaptı.

752x395-son-dakika-kresler-anaokullari-gunduz-bakim-evleri-ne-zaman-acilacak-kresler-anaokullari-gunduz-bakim-evlerinde-alinacak-yeni-tedbirler-ne-1590768314853.jpg

KREŞLER AÇILDI

Salgın sebebiyle bir süredir kapalı olan anaokulu ve kreşlerin açılıp açılmayacağı veliler tarafından merak ediliyordu. Konuyla ilgili bugün düzenlenen kabine toplantısı sonrasında karar az önce aç8ıklandı. Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamasında “Sağlıkçılarımıza ve diğer çalışanlarımıza destek olmak amacıyla kamuya ait okul öncesi kurumları ana sınıfları hariç faaliyetlerini sürdürecektir” ifadesini kullandı.

5ea691cd5542872238584ee5.jpg

ANAOKULLARI KAPALI

Yapılan açıklamaya göre kamuya ait olan ana sınıfı hariç diğer okul öncesi eğitim kurumları eğitim faaliyetlerine devam edebilecek.

Erdoğan açıklamasında bu kararın başta sağlık çalışanları olmak üzere, diğer çalışanlara destek olmak amacıyla aldıklarının altını çizdi.