Gündem

Vizesiz, pasaportsuz sadece kimlikle gidilen ülkeler açıklandı!

Corona virüs salgını kısıtlamalarının sona ermesi dört gözle beklenirken Azerbaycan ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmanın ardından vatandaşlar merakla vizesiz, pasaportsuz sadece kimlikle gidebilecekleri ülkeleri araştırmaya başladı.

HANGİ ÜLKELERE VİZESİZ, PASAPORTSUZ GİDİLİR?

Vatandaşlar sadece yolculuk biletini almalarının ardından vizesiz, pasaportsuz sadece kimlik kullanarak yurt dışı ziyaretinde bulunabilecek.

SADECE KİMLİKLE GİDİLECEK ÜLKELER

Vizesiz, pasaportsuz sadece kimlikle gidilen ülkeler şöyle:

gurcistan.jpg

1- Gürcistan

1 yıl vizesiz.

Gürcistan, Karadeniz’in doğu kıyısında, Güney Kafkasya’da yer alan ülkedir. Eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Gürcistan’ın kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan ve güneybatısında Türkiye yer alır. Ülkenin batı sınırını Karadeniz belirler.

gurcistan-001.jpg

2- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)

30 gün vizesiz.

kibris.jpg

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs, Akdeniz’deki Kıbrıs adasının kuzey kısmında yer alan de facto devlet. Varlığı Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmamıştır.

kibris-ulke.jpg

3-Moldova

90 gün vizesiz.

moldova.jpg

Moldova veya resmî adıyla Moldova Cumhuriyeti, Doğu Avrupa’da yer alan Ukrayna ile Romanya arasında kalan bir ülkedir. Başkenti Kişinev’dir. 1991 yılında SSCB’nin dağılmasının ardından bağımsızlığını kazanmıştır. İçinden Prut ve Dinyester nehirleri geçmektedir.

3-moldova.jpg

4-Ukrayna

180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz.

ukraynaa.jpg

Ukrayna, Doğu Avrupa’da bir ülke. 603.628 km² yüz ölçümüyle tamamı Avrupa’da olan en geniş ülkedir. Doğusunda ve kuzeydoğusunda Rusya, kuzeybatısında Beyaz Rusya, batısında Polonya, Slovakya ve Macaristan, güneybatısında Romanya ve Moldova ile kara sınırı vardır.

ukrayna-hakkinda.jpg

5-Azerbaycan

Azerbaycan, ya da resmî adıyla Azerbaycan Cumhuriyeti, Batı Asya ile Doğu Avrupa’nın kesişim noktası olan Kafkasya’da yer alan Türkiye’nin sonsuza kadar kardeş olacağı ülkedir.

azerbaycann.jpg