Ekonomi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardımlarına başvuran alıyor! İşte yapılan yardım ödemelerinin tam listesi!

Dar gelirli ailelere bakanlık tarafından yardım edilmeye devam ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği yardımlar ise vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların yardımlara yapmış olduğu başvurular sonrasında inceleme yapılarak kişiye yardım yapılıyor.

5e93421cadcdeb1918d2ca39.gif

BARINMA YARDIMI

Verilen yardımların başında barınma yardımı geliyor. Sağlıksız ve oturulmayacak evlerde yaşayanlara verilen bu yardımın başvuru şartı, hane içinde kişi başına düşen net gelirin, asgari ücretin 1/3’ünden az olması gerekiyor.

YAKACAK YARDIMI

Özellikle kış aylarında vatandaşların en çok ihtiyaç duyduğu yardımlardan biri olan yakacak yardımında aynı şekilde hane içinde kişi başına düşen net gelirin, asgari ücretin 1/3’ünden az olması şartı aranıyor.

5eabf1122269a21bd89fa5d7.jpg

EŞİNİ KAYBETMİŞ KADINLARA VERİLEN DESTEK

Eşini kaybetmiş kadınlara da destek veriliyor. Başvuruda bulunmak isteyenlerin TC kimlikleri ile direkt olarak Bakanlığa ya da İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerekiyor. Yardımlar 2 ayda bir 325 TL şeklinde veriliyor.

 DOĞUM YARDIMI

Kadınlara doğum yardımı olarak verilen bu yardım, canlı doğumları kapsamaktadır. Anne ya da babanın başvuruda bulunabileceği bu yardım, 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra canlı doğum yapan tüm Türk vatandaşlarına verilmektedir. İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk için 600 TL ödeme yapılmaktadır.

aile-calisma-ve-sosyal-hizmetler-bakanligi-sosyal-4833612.jpg

ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI

Sosyal güvencesi olmayan ve muhtaç durumda olan ailelere verilen bu yardımda, aylık ilkokul erkek öğrencisi için 45 TL, kız çocuk için 50 TL, ortaöğretim erkek öğrenci için 55 TL, kız öğrencisi için ise 75 TL yardım yapılmaktadır.

GIDA YARDIMI

İhtiyaç sahibi olan ailelere verilen gıda yardımı, Ramazan ve Kurban Bayramlarında yapılmaktadır. İhtiyaç olması durumunda 18 yaş üstü bireylerin başvuruda bulunabileceği bu yardımda hane içinde kişi başına düşen net gelirin, asgari ücretin 1/3’ünden az olma şartı aranıyor.

Bakanlığın tüm yardım programlarını incelemek için TIKLAYIN

Bir Yorum

  1. Durumu mayaların hiç bu desteklerden faydalandığını hiç duymadım ne hallere düştük