Sağlık

Sağlık Bakanlığı yeni kararı duyurdu! Artık tamamen yasaklandı!

Gelen bir son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığı, sosyal medya ve internet üzerinden satışı gerçekleştirilen Kovid-19 test kitlerine karşı harekete geçti. Buna göre test kitlerinin satışı, reklamı ve tanıtımına erişim engeli getirildi.

turkiyede-coronavirus-test-kiti-gelistiren-firmalar.jpg

ERİŞİM ENGELİ GELDİ

Sağlık Bakanlığı yeni bir karar aldı. Buna gör internet üzerinde satışı yasaklanan koronavirüs test kitlerinin sosyal medya ve çeşitli alışveriş sayfaları üzerinden satıldığını tespit etti. Bu kapsamda harekete geçen bakanlık bu sayfalara erişim engeli getirdi.

YAZILI UYARI

Bakanlığı yaptığı uyarı sonrasında Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, bildirimin yapıldığı tüm adreslere yazılı uyarı yaptı.

kapak-001908.jpg

DOĞRUDAN TELEFON VE WHATSAPP ÜZERİNDEN SATIŞ

Bakanlığın yaptığı bildirim sonrasında incelemelerde bulunan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı, 3 bildirimin telefon ve Whatsapp üzerinden satıldığını, 20 bildirimin, alışveriş sayfalarından 28 bildirimin ise internet siteleri üzerinden satıldığını ortaya koydu.

saglik-bakanligi-harekete-gecti-artik-yasaklandi-4836618.jpg

KOVİD-19 KİTLERİNİN REKLAMI YAPILAMIYOR

Konuyla ilgili mevzuata göre sağlık meslek mensuplarının kullanması gereken tıbbi cihazlarının internet üzerinden tüketiciye direkt olarak reklamı ve satışı gerçekleştirilemiyor. Koronavirüs test kitleri de bu kapsamda değerlendiriliyor.