Ekonomi

Binlerce kişiye uyarı yapıldı! 30 gün içinde yapmayanlara hukuki işlem başlatılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Topu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından çok kritik bir uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda borcunun bitmesine rağmen tapu kaydını üzerine almayan vatandaşlara tapu devir işlemlerini 30 gün içinde tamamlamaları gerektiği bildirildi. Detaylar haberimizde

1166897.jpg

30 GÜN İÇİNDE TAMAMLANMASI GEREKİYOR

TOKİ tarafından yazılı açıklama kaydedildi. Yapılan açıklamada borcunun bitmesine rağmen tapu kaydını üzerine almayan vatandaşların tapu devir işlemlerini 30 gün içinde tamamlaması gerektiği açıklandı.

toki-iha-16-9-1576511378-880x495.jpg

AÇIKLAMA METNİ

TOKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifade kaydedildi:

“İdaremize gelen birçok şikayette, ‘0531 678 61 .. No’lu telefon üzerinden arandıklarını ve arayan şahsın kendisini tapu merkezi olarak tanıttığı, tapu işlemlerini başlattıklarını ve vereceği IBAN numarasına para yatırmaları halinde işlemin tamamlanabileceği yönünde telefonlar aldıklarını beyan etmişlerdir. İdaremizce ilgili telefon numarası üzerinden yasal işlem başlatılacaktır. İdaremizce tapu devir işlemleri, banka şubeleri aracılığıyla yürütülmekte olup, telefon veya SMS ile iletişime geçilerek IBAN/hesap numarasına para yatırılması idaremizce istenmemektedir. Gelen telefon/SMS’lere itibar edilmemesini önemle rica ederiz”