Dünya

Tüm dünya korku içinde! Pfizer koronavirüs aşısı olan sağlık çalışanı 10 dakika içinde fenalaştı!

ABD’nin Alaska bölgesinde koronavirüs aşısı olan 2 sağlık çalışanın aşıya karşı alerjik tepki gösterdiği belirtildi. Sağlık çalışanlarından biri aşı olduktan 10 dakika sonra fenalaşarak, nefes almakta güçlük çektiği belirtildi.

pfizerin-covid-19-asisini-olan-saglik-calisani-10-dakikada-fenalasti-h54669-bbddc.jpg

AŞILAR KULLANILMAYA BAŞLANDI

Dünyanın koronavirüs salgınından kurtulması için hazırlanan koronavirüs aşılarında her geçen gün farklı sonuçlar geliyor. Öyle ki, iki Türk bilim insanının gelişmiş olduğu koronavirüs aşısını olan 2 sağlık çalışanından biri fenalaşarak alerjik tepki gösterdi.

YOĞUN BAKIMA KALDIRILACAK KADAR AĞIRLAŞTI

Gelen bilgiye göre 10 dakika içerisinde aşıya karşın alerjik tepki gsöteren sağlık çalışanının durumunun yoğun bakıma kaldırılacak kadar ağır olduğu belirtildi. Solunum yolları şişen kadının cildinde de izler ortaya çıktı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada alerjik reakisyonların ortadan kaldırılması için personelin antihistamin aldığı belirtildi.

hasta-reuters-16-9-1608184855.jpg

DİĞER SAĞLIK ÇALIŞANIN DA BELİRTİ VAR

Diğer sağlık çalışanında da gözlerinin şiştiği, başının ağrıdığı ve boğazında kaşıntı hissinin olduğu belirtildi. Personele yapılan müdahale sonrasında taburcu edildiği belirtildi.