Ekonomi

2021 Asgari Ücret zammı için son 3 gün kaldı!

2021 Asgari Ücret zammı ne kadar olur? 2021 Asgari Ücret zammı teklifleri ne kadar? sorularının cevapları merak edilirken Asgari Ücret Tespit komisyonu 4 Aralık 2020’de gerçekleşen ilk toplantının ardından ikinci toplantı için 15 Aralık’ta bir araya gelmesi sonrasında 3. toplantı için asgari ücret için çalışanlar nefesini tuttu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN NEFESLER TUTULDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başkanlığında yapılacak üçüncü toplantısını Asgari Ücret Tespit komisyonu  22 Aralık Salı günü Türk-İş’in ev sahipliğinde online şekilde yapacak.

2019/04/29/752x395-ruyada-para-gormek-ruyada-para-gormek-ne-demek-ruya-tabirleri-1539344115735.jpg

İşveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) temsil ederken masadaki asgari ücret teklifleri de merak konusu oldu.

SİYASİ PARTİLERİN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI VE 2021 ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Asgari ücret 3 bin 100 TL olsun ve vergiden muaf olsun” dedi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener ise brüt asgari ücretin 3 bin liraya çıkarılarak ödemenin brüt kazanç üzerinden yapılmasını teklif etti.

HDP’nin önerisi 4 bin lira şeklinde olurken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin asgari ücret önerisini net 3 bin 300 lira olarak açıkladı.

2019/04/29/para_1.jpg

 

HAK-İŞ ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI VE 2021 ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Asgari ücretin beklentilere ve ülkemiz gerçeklerine denk düşecek bir şekilde artırılması gerekmektedir. HAK-İŞ olarak, asgari ücretin Asgari Geçim İndirimi (AGİ) hariç ve net olarak açıklanması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca, asgari ücret belirlenirken yıl sonunda gerçekleşen enflasyon oranları dikkate alınmalı ve bu oranın üzerine iyileştirme ve refah payı ilave edilmelidir. Asgari ücretin üzerindeki vergi yükünün kaldırılmasını, ücretlerin asgari ücrete tekabül eden kısmının vergiden muaf olmasını talep etmekteyiz.”

TİSK ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI VE 2021 ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) “Asgari ücret destekleri tüm işletmeleri kapsayacak şekilde devam etsin. Ücret üstündeki vergi ve prim yükleri uygun seviyeye çekilsin. İstihdamı korumak için dengeli bir asgari ucret belirlenmesi her zamankinden daha önemli” açıklamasını yaptı.

2019/05/30/emekli_olamayana_toplu_para_1517045080_6085_1.jpg

DİSK ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI VE 2021 ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 2021 yılı asgari ücret talebini net 3 bin 800 lira olarak açıkladı. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, açıklamasında asgari ücretteki vergi yükünün de kaldırılması gerektiğini belirtti.

TÜRK-İŞ ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI VE 2021 ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ise öneriyi önce işveren ve hükümetin getirmesini istedi. Yapılan açıklamada, “Makul, mantıklı, çalışanların kabul ve tebessüm edeceği bir rakam olursa buna ‘evet’ deriz” denildi.

Bir Yorum

  1. Zenginin gözü doyduğunda fakirinde karnı doyacaktır bunu böyle bilesiniz maalesef gözünü ancak toprak doyurur