Ekonomi

Nakit ihtiyacı olan vatandaşlar hemen başvursun! PTT’den aylık 711 TL ödeme!

Devlet, vatandaşlara çeşitli isimler altında belirli miktarlarda aylık ya da tek seferlik ödemeler yapıyor. Ancak bu ödemelerin bir kısmından haberi olmayan vatandaşlar, ödemelerden yararlanamıyor. 65 yaş üstü vatandaşlar gerekli şartları sağladıkları durumda aylık 711 TL ödeme alabiliyor. Başvurular ise E-Devlet üzerinden yapılıyor.

5b72f6c2c03c0d0fe80fb6ac.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Devlet, başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlara, 65 yaş aylığı bağlamaktadır. Taşınması gereken başvuru şartları şu şekilde

Kişinin eşi ve kendisinin gelirinin toplamı 481 TL’yi geçmemelidir.

Kişi 65 yaş ve üzeri olmalıdır.

T.C. vatandaşı olmalıdır.

Hane halkının ortalama gelirinin asgari ücretin altında olması gerekiyor.

Düzenli kira geliri olmamalıdır.

Sigortalı olarak herhangi bir işte çalışmaması gerekiyor.

SGK’dan çeşitli destekler aranmalıdır.

Gelir testi ile kişinin detaylı durumu incelenmektedir.

screenshot-2.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler için çeşitli başvuru kanalları bulunuyor. İlk olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri’ne başvuruda bulunulabilir. Kişi, hazırlaması gereken belgeleri hazırladıktan sonra SGK müdürlüklerine belgelerle başvurabilir.

Başvuruda bulunan kişilerin beyan ettiği bilgiler araştırılıyor. Gerekli koşulları taşıyan kişilere Ziraat Bankası üzerinden ödemeler aylık 711 TL olarak yapılır. (Ziraat Bankası’nda hesap yoksa, ödemeler PTT üzerinden yapılır)

basliksiz-1-24-16-9-1551936444.jpg

YAŞLILIK MAAŞ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Yaşlılık maaşı almak isteyen kişilerin hazırlaması gereken bir takım evraklar bulunuyor. Bu evraklardan bazıları şu şekilde:

Ödenek Başvuru Formu (Bu belge, kişinin ikamet ettiği valilik ya da kaymakamlıklara bağlı defterdarlık ya da mal müdürlüklerinden alınabilir)

Muhtaçlık Belgesi (İl ve ilçelerdeki İdare Kurulları’ndan alınabilir)