Dünya

Dünya Sağlık Örgütü’nden mutasyon açıklaması geldi!

Ghebreyesus, DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre’de düzenlenen basın toplantısında önemli olan bir açıklamaya imza attı. Yapılan açıklamada son birkaç gündür koronavirüsün mutasyona uğradığına dair haberlerin geldiği ifade edilerek, “Son birkaç günde İngiltere ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nde koronavirüsün türlerine ilişkin  haberler var. Virüsler zamanla mutasyona uğrar. Bu doğal ve bekleniyordu” açıklaması yapıldı.

son-dakika-dso-den-koronanin-daha-bulasici-13815003-3130-osd.jpg

CİDDİ HASTALIK VEYA ÖLÜME..

Konuyla ilgili tüm dünya yeni mutasyona uğrayan koronavirüsün ciddi hastalık ya da ölüme neden olup olmayacağını merak ediyor. DSÖ yaptığı açıklamasında yeni koronavirüsün ciddi hastalık ya da ölüme neden olmayacağını açıkladı.

AŞILARI ETKİLİYOR MU?

Virüsün aşıları etkileyip etkilemediği de merak konusu olmuştu. Konuyla ilgili beklenen açıklama DSÖ’nün mücadele ekibi liderinden MAria Van Kerkhove tarafından geldi. Yapılan açıklamada, “İngiltere, yeni tip koronavirüsün daha fazla yayılan türünün aşıları etkilemediğini belirtti” ifadesini kullandı.        

5e7c6a36b57f151f6c1b5403.jpg     

Ghebreyesus, “Hükümetlerin ve insanların şu anda (virüsün)  yayılmasını sınırlandırmak için gerekli önlemleri almalarının ne kadar önemli  olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum” diyerek, virüsün hızlı bir şekilde yayılmasının yeni mutasyonlara fırsat verebileceğine ortam yaratacağını söyledi.

coronavirus-vaccine-update-810x608.jpg

UÇUŞLAR DURDURULMUŞTU

Koronavirüsün mutasyona uğradığı İngiltere’de ortaya çıkmasından sonra Türkiye, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika gibi ülkelere olan uçuşlara geçici sınırlandırma getirmişti.