Ekonomi

2021 Asgari ücret için resmi açıklama geldi! 2 bin 792 lira 10 kuruş

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, kısaca Türk-İş başkanlığında  gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından asgari ücret ile ilgili beklenen asgari ücret önerisi açıklandı.

TÜİK ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİNİ AÇIKLADI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısında 2021 asgari ücrete dair ilk öneri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapıldı. TÜİK asgari ücret önerisinde 2 bin 792 lira 10 kuruş olması yönünde tavsiyede bulundu.

2019/04/29/para_1.jpg

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 20 ZAM YAPILMIŞ OLACAK

TÜİK’in asgari ücret önerisi kabul edilirse, 2021 asgari ücreti, bir önceki yıla göre yüzde 20 oranında zam yapılmış olacak.

Dördüncü toplantıda ise asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor.

2019/05/29/emekli_olamayana_toplu_para_1517045080_6085.jpg

ASGARİ ÜCRET NET OLARAK AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısında HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı açıklamada, “Asgari ücretin beklentilere ve ülkemiz gerçeklerine denk düşecek bir şekilde artırılması gerekmektedir. HAK-İŞ olarak, asgari ücretin Asgari Geçim İndirimi (AGİ) hariç ve net olarak açıklanması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca, asgari ücret belirlenirken yıl sonunda gerçekleşen enflasyon oranları dikkate alınmalı ve bu oranın üzerine iyileştirme ve refah payı ilave edilmelidir. Asgari ücretin üzerindeki vergi yükünün kaldırılmasını, ücretlerin asgari ücrete tekabül eden kısmının vergiden muaf olmasını talep etmekteyiz.” dedi.

Bir Yorum

  1. Hakis de türkiş de bos asgari ucret i devletle ortak karar alip millet-i kandırmayın