Ekonomi

Plastik poşet ücreti hakkında flaş karar! O tarihten itibaren satışı yasaklandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Plastik poşet ücreti hakkında flaş karar verildi.

Alınan bilgiye göre, Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar’da Bakan Oluru ile güncelleme gerçekleştirildi.

POŞET FİYATLARINDA ARTIŞ YAPILMADI

1 Ocak 2019’dan itibaren yürürlükte olan Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar’da Plastik Poşet Komisyonu toplantısında görüşülen konular da dikkate alınarak yapılan güncellemeyle, “2021 yılı plastik poşetlere uygulanacak taban ücret adet başına vergiler dahil 25 kuruştur. 1 Ocak 2021’den başlayarak yıl sonuna kadar ise satışa tabi tüm poşetler için uygulanacak ücret adet başına vergiler dahil 25 kuruş olup daha az veya daha fazla ücret uygulanamaz.” hükmüne yer verildi.

Poşetlerde sadece Bakanlıkça belirlenen sıfır atık logosu ve çevreci sloganlar kullanılacak

poset.jpg

1 OCAK 2022 İTİBARİYLE KRİTERLERİ SAĞLAMAYAN POŞETLERİN SATILMASI YASAKLANDI

Ayrıca sıfır atık logosu ve çevreci slogan kullanımı düzenlemesine uygun poşetlerin uygulamaya dahil edilmesi için 1 Temmuz 2021’e kadar geçiş süreci öngörüldü. Bu tarihe kadar halihazırda üretilmiş ve kullanımda olan plastik poşetlerin atık haline gelmeden tüketiminin sağlanmasına imkan tanındı. 1 Ocak 2022 itibarıyla bu kriterleri sağlamayan poşetlerin satışı yasaklandı.